Annonce
Hedensted

Sune på 14 tager på arbejde i stedet for i skole: Torsdag er den bedste dag på ugen

Sune Knudsen går til daglig i 7. klasse på Stjernevejskolen, men en dag om ugen er han i stedet i praktik hos Daniel Danielsen i 3d Ventilationsservice. Her hjælper han til med at servicere blandt andet ventilationsanlægget i Slotsøbadet i Kolding. Foto: Søren Gylling
Til daglig kæmper 14-årige Sune Knudsen med sin skolegang på Stjernevejskolen, men hver torsdag slipper han for bøgerne, når han i stedet er i praktik hos 3D Ventilationsservice. Her får han selvtillid og fornyet energi til de faglige udfordringer.

Løsning: Om torsdagen ringer Sune Knudsens vækkeur kl. 6.30, og i modsætning til de andre dage på ugen springer den 14-årige dreng denne morgen ud af sin seng og trækker i arbejdstøjet, glad og fuld af forventninger.

Om torsdagen går Sune Knudsen nemlig ikke i skole som sine jævnaldrende kammerater, den dag passer han i stedet sit job hos 3D Ventilationsservice i Kragelund, hvor han hjælper chefen Daniel Danielsen med at måle tryk og skifte filtre på ventilationsanlæg i forskellige virksomheder.

- Den dag får jeg energi til hele resten af ugen, siger Sune Knudsen, som egentlig også er glad for sin hverdag i 7. klasse på Stjernevejskolen, selvom den gør ham enormt udmattet.

Annonce

Ved at gå død om onsdagen

Sune Knudsen er ordblind og har i årevis kæmpet med de faglige udfordringer i skolen. Han har oplevet mange nederlag, og selvom han i dag har de rigtige hjælpemidler installeret på sin computer, så bruger han mange kræfter i løbet af en skoleuge.

Sune Knudsen elsker at bruge sine hænder, og han har lige siden, han var helt lille, drømt om at blive tømrer. Nu er han en dag om ugen i praktik som ventilationstekniker, og det er også vildt spændende, synes han. Foto: Søren Gylling

- Jeg er ofte så træt efter en skoledag, at jeg ikke orker at være sammen med mine kammerater. Når jeg er nået til onsdag, er jeg som regel ved at gå helt død, siger den 14-årige dreng fra Hedensted.

Da hans forældre fortalte ham om muligheden for at skifte en skoledag hver uge ud med en erhvervspraktikplads på et ægte job, var han derfor lutter øren.


Jeg kan godt lide at lave praktisk arbejde, og det er spændende at lære noget nyt. I skolen bliver jeg ofte træt, men på arbejdet får jeg ny energi.

Sune Knudsen


Aftalen kom i stand med en ven af familien, Daniel Danielsen, der driver 3D Ventilationsservice, og som desuden er både klub- og SSP-medarbejder i Hedensted Kommune.

Annonce

Lært at afkode ord

Daniel Danielsen er selv ordblind og var særdeles skoletræt i sine unge dage, så han ved fra egen krop, hvad Sune Knudsen kæmper med.

- Dengang blev ordblindhed ofte opfattet som, at man var dum eller doven, men det er vi heldigvis blevet klogere på i dag. Alligevel kan det være svært at være ordblind, og hvis jeg kan hjælpe et ungt menneske på vej, så er jeg glad, siger Daniel Danielsen.

Selv har han både klaret en uddannelse som elektriker og ventilationstekniker og har i dag altså sin egen virksomhed.

Daniel Danielsen har haft selvstændig virksomhed i fem år, og han synes, det er dejligt at kunne hjælpe et ungt menneske som Sune Knudsen på vej. Foto: Søren Gylling

- Engang troede jeg, at jeg ikke kunne noget, fordi jeg ikke kunne læse og skrive som de andre, men man kan sagtens få succes som ordblind. Selvfølgelig kan det give udfordringer af og til, men de ord, jeg bruger i dagligdagen, har jeg lært at afkode. Og hvis jeg er i tvivl, bruger jeg min kone, smiler Daniel Danielsen.

Annonce

Drømmer om at blive tømrer

Sune Knudsen drømmer om at blive tømrer, selvom han også har fået et godt indtryk af ventilationsbranchen gennem sin praktikperiode. Og skolearbejdet har ikke lidt skade af den ugentligt missede dag, fortæller han.

- Jeg har fået meget mere energi til det faglige i skolen. Når jeg har været på arbejde om torsdagen, er jeg ladet op til weekenden, og jeg kan bedre klare en ny skoleuge. Det er lidt ligesom, når man er virkelig træt, men så får en god nats søvn og bliver frisk igen, siger Sune Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce