Annonce
VEJLE

Super-Tour-fans kan parkere i Bryggen - alle andre henvises til industrikvartererne: Sådan vil Vejle tackle trafikken, når Touren rammer byen

Hvad skal man gøre, sådan trafikalt set, når Tour de France rammer Vejle? Det forklarer Vejle Kommune i denne artikel. Billedet er i øvrigt af en superfan, Christian Oest, fra Randers. Foto: Annelene Petersen
De trafikale brikker til 3. etape af Tour de France i Vejle kommune søndag 3. juli er faldet på plads. Nu kan borgere og tilrejsende publikummer kan danne sig et overblik over blandt andet satellitparkeringspladser, togafgange og afspærringer.

Vejle: Søndag 3. juli bliver en dag, som Vejle aldrig har oplevet før.

For 3. etape af Tour de France starter den dag i Vejle, nærmere bestemt ved Fjordenhus, og derfor spærres store dele af byen af. Og der forventes mange tusind gæster i byen.

Faktisk har man hele tre gange mulighed for at komme helt tæt på rytterne.

Annonce

Først når de lader sig indskrive til løbet ved startområdet på Strandgade ved Fjordenhus i Vejle. Dernæst når de triller gennem byen, inden løbet gives fri på Jellingvej, og så atter engang, når rytterne, via Jelling, vender tilbage til Vejle, hvor de blandt andet kører ad Vardevej, Boulevarden og Koldingvej.

Der spærres af langs ruten

På både godt og ondt bliver dagen også helt unik for trafikken i Vejle, Jelling og langs ruten. Det bliver nemlig ikke muligt at komme på tværs af ruten, og store dele af midtbyen, en del af Jelling og alle veje op til ruten er spærret af og lukket for al kørsel fra klokken 8 til 15.30.

På både godt og ondt bliver dagen helt unik for trafikken i Vejle, Jelling og langs ruten. Det bliver nemlig ikke muligt at komme på tværs af ruten.

Fra artiklen

Derudover er alle veje og områder, som kun har adgang via ruten, ligeledes spærret inde.

Du finder et overblik over både ruten og afspærringerne på dagen på linket.

Men hvad skal du så gøre den dag, hvis du gerne vil opleve cykelløbet i og omkring Vejle?

Annonce

Med bil

Hvis du ankommer til 3. etape i bil, har Vejle Kommune fået etableret et system med parkeringsområder både nord, syd og vest for Vejle samt i Jelling.

Ruten lukker både Vejle og Jelling ned allerede fra klokken 8 søndag morgen. Derfor er det vigtigt, at tilrejsende gæster parkerer de rigtige steder alt efter, hvor i landet de kommer fra.

Udvalgte parkeringspladser vil også have særlige restriktioner, blandt andet i forhold til ankomsttidspunkt, som er vigtigt at være opmærksom på.

Du vil blive mødt af tydelig skiltning, når du nærmer dig Vejle - uanset om du ankommer via E45 eller hovedvejene.

Du kan også på forhånd planlægge din ankomst og benytte dig af den kommunale digitale guide på selve dagen.

Annonce

Book en parkeringsbillet

En lang række virksomheder nord og syd for Vejle midtby stiller parkeringsarealer til rådighed, så tilrejsende til 3. etape af Tour de France kan komme af med bilen.

Vejle Kommune har indgået en aftale med Ticketmaster, så du på forhånd kan booke en parkeringsplads til dagen. En heldags-billet koster 20 kroner, der udelukkende dækker administrationsomkostningerne, og du kan booke din billet på Ticketmaster.

Der er cirka 8000 pladser i systemet, så overvej gerne andre muligheder for at deltage i touren. For eksempel ved samkørsel via NaboGo og GoMore.

Husk cyklen og gode sko, selv om du ankommer i bil.

Parkeringspladserne befinder sig cirka fire kilometer fra midtbyen. Derfor opfordrer kommunen alle tilrejsende til at medbringe deres egen cykel eller fornuftigt fodtøj, så de kan cykle eller gå den sidste vej til centrum.

Annonce

Topfan

Vejle Kommune tilbyder 500 parkeringspladser til dig, der er "die hard"-Tour de France-fan.

Parkeringspladserne befinder sig i shoppingcentret Bryggen på Søndertorv og ved regionshuset på Enghavevej og ligger lige ud til Tour de France-ruten.

Vær dog opmærksom på, at der kun er 500 p-pladser til rådighed, som skal bookes via Ticketmaster. Du skal ankomme inden klokken 8 og kan først forlade byen igen efter klokken 15.30.

Annonce

Hvad med busserne?

Der kører både by- og regionalbusser på dagen - dog med ændrede ruter, da en del busser ikke kan komme ind til midtbyen på grund af afspærringerne.

Der kører to særlige Tour de France-busser på dagen - fra Dandyvej i den nordlige ende af byen mod Vejle Trafikcenter (Tour de France 1) og fra Andkærvej i den sydlige ende af byen og til Fundersvej (Tour de France 2). Disse busser kører cirka hvert syvende minut fra satellitparkeringspladserne i henholdsvis Vejle Nord og Vejle Syd.

Alle bybusser er gratis på dagen. Bybusserne er dog fortrinsvist beregnet til ældre, gangbesværede og familier med små børn.

Annonce

Til fods og cykel

Hvis det er muligt, er det bedst helt at lade bilen stå på dagen og gå eller cykle frem til løbet.

Gående kan gå langs fortovene på ruten og kan krydse ruten næsten over alt. Som cyklist kan du også stå af og trække over på tværs af ruten.

Der vil være god mulighed for at parkere cyklen nær start og de store fanzoner.

Hvis du som lokal beboer cykler og går, hjælper du byen med at skabe plads til resten af vores gæster, som kommer langvejs fra og er tvunget til at køre i bil.

Annonce

Togene kører stadig

Den kollektive trafik ruller hele dagen, og både etapestart, bjergspurt og fanzonerne i både Vejle og Jelling ligger meget tæt på togstationerne.

Har du mulighed for at lade bilen stå den dag og i stedet hoppe på et tog, anbefaler kommunen den løsning.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Sport

Hårdtslående nyhed: Vejle bliver værtsby for de danske mesterskaber

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Sport

Se billedet: De byggede et stort Eiffeltårn - i ren chokolade

Annonce