Annonce
Erhverv

Lokalt supermarked købte grunden for ti år siden: Nu overtager tysk supermarkedskæde og åbner tredje forretning i Kolding

På dette grønne område vil Lidl bygge sin kommende butik. Græsset ud mod Lyshøjallé får lov at gro højt, oplyser butikskæden. Foto: Søren Gylling
Oprindelig var det Liva, som havde planer om at åbne supermarked på en tom grund på Sommerfuglevej. Nu bliver det i stedet Lidl, som åbner sin tredje Kolding-forretning her.

Kolding: Siden 2008 har der været planer om et supermarked ved Sommerfuglevej/Lyshøj Allé i det nordlige Kolding. Nu er ventetiden ved at være forbi, for kæden Lidl er parat til at opføre sin tredje forretning i Kolding. De to øvrige ligger på Vejlevej og på Mosevej.

Det første spadestik bliver taget i august, og så er den nye butik klar til at tage imod kunderne i begyndelsen af det nye år, hvis byggeriet går efter planen. Det oplyser Kristoffer Stimpel, der er ejendomschef hos Lidl Danmark.

Han fortæller, at det bliver et moderne byggeri holdt i "et lyst, nordisk udtryk" med limtræsbjælker og rødt tegl.

Annonce

- Det bliver et meget åbent og imødekommende byggeri. Facaden, som vender op mod Fynsvej, bliver en glasfacade, og ellers er det en rødstensbygning med en ensidet taghældning. Det bliver vores nyeste standard-byggeri, som er en helt anden arkitektur, end man er vant til i Kolding fra butikkerne på Mosevej og Vejlevej, siger ejendomschefen.

Vildt græs

En interessant detalje er, at biodiversitet også spiller en rolle for det kommende supermarked. For det første er grunden temmelig stor, så der er god plads til at efterlade grønne områder. Planen er både at plante træer på grunden, og så ligger det i lokalplanen, at der skal være et ti meter bredt natur-bælte hele vejen hen langs Lyshøj Allé.

- Normalt har man tætklippet grønt græs, men vi har aftalt med kommunen, at i hele det ti meter brede område ud mod Lyshøj Allé vil vi lade græsset gro vildt. Vi er meget opmærksomme på at bevare biodiversitet, og denne grund har jo ligget hen i flere år, så det er rigt med blomster og bier, og det ønsker vi at bevare, så godt vi kan i de grønne områder på grunden, siger Kristoffer Stimpel.

Men alt kan ikke være grønt. Der skal parkeringspladser til og gode adgangsforhold. Det er aftalt med kommunen, at det nye supermarked får indkørsel både overfor OK-tanken på Sommerfuglevej og henne i svinget på Lyshøj Allé.

Når butikken er færdig, bliver den nærmeste nabo til Rema1000, som ligger modsat på Lyshøj Allé.

Annonce

Ingen tredje Liva

Når Lidl kan gå lige til sagerne og bygge på den tomme grund, så skyldes det, at den allerede er udlagt til dagligvarehandel. Grunden har Lidl nemlig købt af det lokale supermarked Liva, som tilbage i 2011 fik ryddet det 6000 kvadratmeter store området efter strømpefabrikken KT Strømpen, der var flyttet året forinden.

Liva købte i sin tid grunden for at bygge sit tredje supermarked i Kolding. Det projekt er dog endt med at blive skrinlagt, fortæller købmand og Liva-medejer Michael Bro Christensen.

- Der er sket meget inden for dagligvarehandlen siden 2008, hvor vi oprindelig købte grunden. Det er blevet et betydeligt vanskeligere marked, hvor discountforretningerne fylder mere, end de gjorde tidligere, siger købmanden og føjer til:

- Der er også tale om en personlig prioritet, når vi nu har valgt at sælge grunden på Sommerfuglevej. Det kræver betydeligt mere arbejde at drive tre forretninger i stedet for to, så i familien er vi blevet enige om at fokusere på vores bestående forretninger, for det er ikke noget, man bare lige gør, hvis man ønsker at åbne en tredje forretning og få den kørt ind, siger han.

Og derfor endte det i sidste ende med en aftale, da Lidl på et tidspunkt henvendte sig til Liva-familien for at høre, om det var muligt at købe den tomme grund på Sommerfuglevej.

Foruden to - snart tre - butikker i Kolding har Lidl også sit hovedkontor liggende på Profilvej.

Lidl

  • Lidl er en tysk discount-supermarkedskæde med butikker i hele verden. Lidl er Europas største dagligvarekæde og den næststørste i hele verden efter Walmart. Virksomheden har rødder tilbage til 1930'erne, men i 1970'erne åbnede den første rigtige Lidl-butik i Ludwigshafen.
  • Lidl har i dag over 11.200 butikker i 32 lande med omkring 310.000 ansatte. Lidl er ejet af den tyske detailhandelsvirksomhed Schwarz-koncernen, som også ejer supermarkedskæden Kaufland. Hovedkontoret ligger i den sydtyske by Neckarsulm.
  • Lidl åbnede de første 13 butikker i Danmark 29. september 2005, og kæden har i første kvartal 2021 134 butikker, samt flere end 3.300 medarbejdere i Danmark.
Lidl har sit hovedkontor i Kolding - og fra næste år også tre butikker i byen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Vejle For abonnenter

Husker du Jytte og Viktor med den gamle agave? Nu er blomsten sprunget ud - se den her

Annonce