Annonce
Fredericia

Sur smiley og bøde til café i badeland: Køleskab var ikke tændt

Et køleskab, der ikke var tændt, er skyld i, at badelandscaféen i FIC har fået en sur smiley. Arkivfoto: Søren E. Alwan
For varmt opbevarede madvarer betød en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner, da badelandscaféen i Fredericia Idrætscenter havde besøg af Fødevarestyrelsen i sidste måned.

Fredericia: En sur smiley på den gule kontrolrapport og en bøde på 10.000 kroner var resultatet, da Fødevarestyrelsen 26. juli var på kontrolbesøg hos badelandscaféen i Fredericia Idrætscenter.

Caféen fik bøden, fordi forstegte, hjemmelavede kyllingenuggets og pizzasnegle med kød blev opbevaret ved en temperatur på 18,2 grader. Temperaturen i de kyllingenuggets, der blev målt, var 12,2 grader.

Af Café FICs kommentar i kontrolrapporten fremgår det, at den for høje opbevaringstemperatur skyldtes, at et køleskab ikke var blevet tændt efter et servicebesøg.

- Det er en menneskelig fejl. Vi har haft afløsere på nede i badelandscaféen. Det er ikke nogen undskyldning , men vedkommende har ikke været opmærksom på, at det ikke har været tændt. Det er selvfølgelig rigtig, rigtig uheldigt, og vi er rigtig kede af, at det er sket, men vi har med mennesker at gøre, og det er menneskelige at fejle, siger caféens forpagter, Morten Nielsen, til Fredericia Dagblad.

Annonce

Vi er rigtig trætte af det og kede af, at vi har fået en sur smiley, for det er ikke det, vi lever og arbejder for, hverken dernede eller oppe i hovedcaféen.

Morten Nielsen, forpagter Café FIC

- Ikke det vi arbejder for

Udover for varme madvarer bemærkede Fødevarestyrelsen et par andre ting i forbindelse med kontrolbesøget. Blandt andet blev det indskærpet. at der ikke må være direkte adgang fra toiletterne til lokaler, hvor der håndteres fødevarer. Samtidig blev det påpeget, at der manglede mulighed for engangstørring ved en håndvask. Begge dele har caféen rettet op på, forsikrer Morten Nielsen.

- Det har vi taget hånd om nu. Vi har lavet den foranstaltning, at vi har afskærmet toilettet fuldstændig. Vi har taget toilettet af, og så må vi gerne have yderdøren til at stå åben med en fluedør på. De foranstaltninger har vi taget. De nævner også, at der i tilfældet ikke var håndaftørringspapir til rådighed i en automat. Det er der også kommet op, siger han.

Morten Nielsen håber dermed, at den sure smiley er et overstået kapitel, når Fødevarestyrelsen inden for kort tid kommer på et opfølgende kontrolbesøg.

- Vi er rigtig trætte af det og kede af, at vi har fået en sur smiley, for det er ikke det, vi lever og arbejder for, hverken dernede eller oppe i hovedcaféen. Der holder vi en - synes vi selv - god hygiejne og overholder de regler, vi skal overholde både med temperatur i køleskab og i madvarer, siger Morten Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjulboltene var skruet af Toyota

Annonce