Annonce
Erhverv

Surdejskokken satser på det søde: Vores kager er lavet med alt det bedste

Ejer af Surdejskokken Jens Høy Møller-Christensen har ansat Sabina Hugger, som fremadrettet skal bage forskellige kager af sunde, økologiske råvarer. Foto: Anne Cecilie Emmery
Nu er det ikke kun surdejsboller og rugbrød, der bliver langet over disken hos Surdejskokken i Jelling. Som noget nyt vil kunder nu også blive tilbudt diverse kager med et strejf af sundhed.

Jelling: En herlig duft af kardemomme fylder det økologiske mikrobageri Surdejskokken på Mølvangvej i Jelling. Indenfor er Jens Høy Møller-Christensen og Sabina Hugger i fuld gang med at smage, smøre, snurre og bage kager til den helt store guldmedalje.

Tidligere har det ellers kun været surdejsbrød, som kunderne har kunne købe med hjem til morgenbordet. Men nu er det også muligt at købe lidt med hjem til den søde tand.

Som noget helt nyt har Jens Høy Møller-Christensen nemlig allieret sig med Sabina Hugger, og sammen vil de skabe forskellige kager, hvor sunde og gode råvarer spiller hovedrollen.

Annonce

- Jeg har glædet mig enormt meget til at få Sabina med på holdet, og jeg håber, at kunderne vil tage godt imod vores nye koncept, hvor vi også tilbyder søde sager, siger Jens Høy Møller-Christensen.

Stor efterspørgsel på det søde

Ifølge Jens Høy Møller-Christensen har hans kunder længe efterspurgt kager i butikken, men indtil nu har han ikke været så positiv over for ideen.

- Jeg er ikke selv så glad for at spise kager og desserter, og jeg er heller ikke så glad for at bage det. Men da jeg så, at Sabina var glad for at bage og ledte efter et sted at arbejde, så tænkte jeg, at det kunne være et match. Den var nok uundgåeligt, at Surdejskokken også skulle sælge kager, siger han.

Kardemommesnurrer lavet på surdej er en af de kager, som kunderne snart kan sætte tænderne i. Når de er færdigbagt i ovnen, bliver de glaseret med en sukkerlage. Foto: Anne Cecilie Emmery

Derfor kan man nu også møde 33-årige Sabina Hugger i det lille bageri, og selvom hun ikke før har arbejdet fast som bager, glæder hun sig meget til opgaven.

- Jeg er uddannet ernæringsassistent og har ikke tidligere arbejdet med bagning på den her måde. Men jeg elsker at bage, og jeg er vild med at være kreativ og sammensætte smage, siger Sabina Hugger.

Jeg har glædet mig enormt meget til at få Sabina med på holdet, og jeg håber, at kunderne vil tage godt imod vores nye koncept, hvor vi også tilbyder søde sager.

Jens Høy Møller-Christensen

Det er især det simple, som er karakteristisk for hendes bagværk.

- Jeg kunne aldrig finde på at lave en fondant-kage. Det er alt for sødt for mig. Til gengæld leger vi med tanken om at lave nogle sunde kager, hvor vi eksempelvis bager med bønner og kokos i stedet for sukker. Så kunderne vil oplevelsen at få en kage, som stadig er sød og smager godt, men som er sundere for dem, forklarer hun.

Annonce

Fokus på økologi

Alle råvarer og produkter hos Surdejskokken er 100 procent økologiske, og både Jens Høy Møller-Christensen og Sabina Hugger går meget op i de enkelte råvarer.

- Vi maler selv vores mel, og kernerne kommer fra en mark ved Horsens. På den måde er det vigtigt for os at kunne fortælle kunderne om vores råvarer og de historier, som ligger bag.

Af samme grund er de fleste af produkterne i bageriet sæsonpræget.

- Man vil aldrig kunne købe en jordbærtærte hos os i oktober. For da er jordbær ikke i sæson, og de er heller ikke økologiske. Vi laver kun brød og kager med de råvarer, som er i sæson lige nu. Vi gider ikke købe frugter, som er fløjet hertil fra Sydamerika. Vi vil det lokale, siger Jens Høy Møller-Christensen.

Annonce

Eksklusive produkter

Både Jens Høy Møller-Christensen og Sabina Hugger vil betegne Surdejskokkens produkter som værende lidt eksklusive.

- Vi går ikke på kompromis nogle steder. Alt er nøje udvalgt og økologisk. Vi tester også opskrifter mange gange, før vi er tilfredse, og den surdej vi bager med, laves to dage, før brødet kommer i ovnen. Så det er virkelig lækkert, siger Jens Høy Møller-Christensen.

Melet, der bages med hos Surdejskokken er økologisk, og kommer fra en mark nær Horsens. Foto: Anne Cecilie Emmery

Fremadrettet vil Surdejskokken have et brødudsalg hver fredag, og det vil også være muligt at bestille diverse kager.

- Vi kommer til at have åbent én dag i ugen, og her vil vi også have varer på frost, så folk selv kan tage det op af fryseren og varme dem, når det passer dem, fortæller han.

Udover kardemommesnurrer vil kunderne have mulighed for at sætte tænderne i surdejsbrød, græskarkerneboller og rugbrød.

- Vi er her begge to, fordi vi elsker at bage, og fordi vi ikke kan lade være. Vi er vel næsten afhængige. Så nu glæder vi os bare til at glæde kunderne med alt det lækre, vi har planer om at bage, siger Jens Høy Møller-Christensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce