Annonce
Kultur

Sure kameler og hårdt arbejde: Givskud Zoo pukler for at blive klar til sæsonåbningen

Richard Østerballe har mange bolde i luften lige op til åbningen af Givskud Zoo. Foto: Mette Mørk
Lørdag indledes sæsonen i Givskud Zoo - Zootopia, og som altid bliver der i dagene op til arbejdet hårdt for at blive klar. - Vi har aldrig haft så mange projekter i gang på én gang, fortæller direktør Richard Østerballe.

Givskud: Der bliver knoklet i Givskud Zoo - Zootopia. Her arbejder eksterne håndværkere og medarbejdere side om side for at gøre de sidste ting klar til sæsonåbningen lørdag.

Mellem kassebiler, gravemaskiner og store trailere står Richard Østerballe med sin mobiltelefon holdt op til venstre øre. Hele tiden er der små og store udfordringer, der skal løses. Ligeledes lyser koncentrationen ud af øjnene på de af medarbejderne, der kører forbi med nyt inventar til butikkerne eller flytter rundt på noget andet.

Kamelerne har fået nyt og større område, men ind til videre vil de helst tilbage til det velkendte. De viser deres utilfredshed ved at samle sig på et lille areal. Foto: Mette Mørk

I år er der ekstra meget at se til. Aldrig før har parken haft gang i så mange nye projekter, fortæller direktøren.

Annonce

- På trods af corona fik vi et godt år sidste år, men faktisk var der tre projekter - blandt andet  pingvinanlægget, som vi havde udskudt på grund af de faresignaler, der var. Da vi til sidst på året kunne se, det kom til at gå meget godt, satte vi bare gang i det hele, fortæller RIchard Østerballe.

Mellemrubrik

Resultatet er, at der nu bliver gravet på området, hvor pingvinanlægget skal være, en ny isbar er etableret, Safari Shoppen er udvidet og Zooasen har skiftet navn til Jacobs Spisehus - opkaldt efter Givskud Zoos grundlægger, Jacob Hansen.

Dertil kommer den almindelige pasning af dyrene, og blandt andet kamelerne har fået ny placering.

- De blev flyttet i går, og det var de godt nok utilfredse med. De har fået et større anlæg, men indtil videre har de besluttet sig for, at de i ren protest bare står tæt sammen ved lågen, fordi de vil ned til deres gamle anlæg. Der går nogle dage, før de vender sig til det.

Når Richard Østerballe kommer tilbage til kontoret skal han sende billeder af parkens madpakkehuse til politiet. Ordensmagten skal herefter vurdere, hvorvidt de må bruges, eller om det ville være en overtrædelse af en af de mange coronarestriktioner, som parken skal sørge for bliver overholdt.

Den nye store isbar bliver gjort ren og klar til start. Foto: Mette Mørk
Annonce

Kø og færre gæster

Udenfor parken står et hvidt telt, hvor gæster skal kunne fremvise en negativ coronatest, og inde i selve parken er der også adskillige restriktioner, der skal overholdes. Spisestederne udleverer maden som takeaway, der er begrænset adgang til butikken og nogle enkelte dyr kan kun ses, hvis de beslutter sig for at være udenfor.

- Vi har 10-14 mand ekstra på arbejde, og vi regner med en ekspeditionstid, der er fire til fem gange så lang som normalt. I København havde de i sidste weekend en kø på én kilometer på en dag, hvor besøgstallet normalt overhovedet ikke ville have givet kø.

Det vides endnu ikke, om det nye madpakkehus må benyttes i forhold til coronarestriktioner. Foto: Mette Mørk

Direktøren tror da heller ikke, at der kommer lige så mange gæster som vanligt for at besøge parken på årets første åbningsdag.

- Jeg har en forventning om, at der kommer færre. Det er erfaringen fra Aalborg, Odense og København, der har haft åbent i tre uger. De ligger med reduceret besøgstal på 70 til 80 procent af normalen. Men vi ved det jo ikke. Vi er et anderledes produkt. Der er ikke ret mange steder, der har åbent, og det er påske, så det kan godt være, vi bliver overrasket, siger Richard Østerballe.


De har fået et større anlæg, men indtil videre har de besluttet sig for, at de i ren protest bare står tæt sammen ved lågen, fordi de vil ned til deres gamle anlæg.

Richard Østerballe, direktør i Givskud Zoo - Zootopia om kamelerne


Den nye isbar gøres klar til åbning i Givskud Zoo. Foto: Mette Mørk
Direktør Richard Østerballe holder øje, mens endnu en køledisk bliver skubbet ind på plads i den nye isbar. Foto: Mette Mørk
Spisestedet Zooasen har skiftet navn og hylder nu grundlæggeren af parken, Jacob Hansen. Foto: Mette Mørk
Bordebænkesæt fordeles i parken. Travlhed op til åbningen i Givskud Zoo. Foto: Mette Mørk
Klar til åbning i Givskud Zoo. Foto: Mette Mørk
Kamelernes nye område, som de ind til videre ikke er sønderligt interesseret i at bruge. Foto: Mette Mørk
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

De brølende 70'ere: Hjælp, politiet drukner i knallerter, slut med skattegabestok og tom plads

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Billund For abonnenter

Marian og Bent droppede huset: Nu bor de fast i en campingvogn

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Annonce