Annonce
Sport

Sværvægter fra Vejle får debut på bokselandsholdet

Patrick Lika, i ringhjørnet, med sin far som træner. Foto: Mette Mørk.
Patrick Lika, 24 år, har kun bokset i fire år. Nu har han droppet det søde liv og satser han på en lang karriere som Danmarks bedste sværvægtsbokser.

Vejle: Den 24-årige sværvægtsbokser Patrick Lika fra BK Wedala får debut på landsholdet på lørdag, endda på hjemmebane i Rosborghallen i Vejle, lørdag aften mod Tyskland.

Patrick Lika har kun 22 kampe på bagen. Det er en del mindre end hans far Arben Lika, der nåede 135 kampe og i dag er hans træner.

- Jeg vandt sølv ved de jyske mesterskaber, hvor jeg tabte til Chris Andersen fra Odder i finalen. Han havde mere end 100 kampe, og det er den bedste bokser, jeg har mødt. Der er dog ingen tvivl om, at den tyske landsholdsbokser bliver min værste modstander til dato, siger Patrick Lika.

- Jeg har surfet rundt på nettet for at finde oplysninger om tyskeren, men det eneste, jeg har kunnet finde ud af, er, at han stammer fra Armenien. Jeg aner ikke, om han er højrefodsbokser, siger den 24-årige Vejle-bokser.

Patrick Lika var ungdomsfodboldspiller i VB, men hans niveau som senior var til serie 6, og som 20-årig besluttede han at starte med at bokse.

Annonce
Jeg er i fremragende træning. Det er har været alletiders, at Nikki Møller Nielsen er kommet til BK Wedala fra Grindsted. Vi træner meget sammen, og han er en god sparringpartner, selv om han er lettere end mig, men jeg er meget bevægelig.

Patrick Lika

Faderens karriere

- Min far havde en flok boksekarriere, og vi har tumlet rundt derhjemme masser af gange, men jeg er sikker på, at han helst så, at jeg ikke blev bokser. Han har haft et hårdt liv som kosovo-albaner. Han var den yngste af 13 søskende. Det har været hans store mål, at jeg skulle have et langt bedre liv, end han har haft, og han har beskyttet mig. Han ville allerhelst have, at jeg blev en tøsedreng, siger Patrick Lika.

Patrick Lika er en knægt med mod på livet. Han er 24 år, læser til bygningskonstruktør i Horsens, bor hjemme og bruger det meste af sin fritid på træning i bokseklubben.

- Jeg har brugt en del tid på det søde liv, erkender han. Nu går jeg ikke så meget i byen. Jeg har fået blod på tanden som bokser, og jeg træner alt det, jeg kan.

- Jeg ser det som en stor chance, at jeg kan blive Danmarks bedste sværvægtsbokser. Jeg mener selv, jeg kan slå de nærmeste konkurrenter, og hvis jeg er seriøs, er det en position, jeg kan fastholde i mange år. Jeg regner da med at bokse i 10 år mere, og jeg har ingen drømme om at blive professionel. Mine drømme er at blive dansk mester, jysk mester og fast mand på landsholdet, siger han.

Patrick Lika har aldrig set sin far i en boksekamp, men han har hørt om faderens flotte knock out-sejre over topfolk som Thomas Sørensen, Odense, og Micky Jespersen, Valby.

Arben Lika, der i dag er 51 år og cheftræner i BK Wedala, boksede flere landskampe, og nu er det sønnens tur. Arben har en travl dag med 10 timers arbejde som massør og akupunktør og træning i BK Wedala. Han er stadig i glimrende form.

Knock out

Det værste, der kan ske for Patrick Lika i lørdagens landskamp, er, at han bliver slået ud og får karantæne til DM i Jyllinge i november.

- Det kommer ikke til at ske, fastslår han. Det kan godt være, at tyskeren er stærk, men han kan ikke slå mig ud.

Hans modstander er Amar Abbas Abduljabar fra SV Polizei i Hamburg.

- Jeg er i fremragende træning. Det er har været alletiders, at Nikki Møller Nielsen er kommet til BK Wedala fra Grindsted. Vi træner meget sammen, og han er en god sparringpartner, selv om han er lettere end mig, men jeg er meget bevægelig.

- Jeg ser også supersværvægteren Morten Givskov som en perfekt sparringpartner. Jeg går i skole i Horsens og kan sagtens tage ud i BK Vitus og træne med den danske og nordiske mester i supersværvægt. Vi passer fint sammen.

- Jeg vandt guld i Hillerød Box Cup over Frederik Gram fra Odense, som jeg har stoppet to gange. Det var min plan at gå tiden ud med ham for at få kamptræning, men det endte med, at jeg stoppede ham i anden omgang.

- Min skæbne er, at jeg altid går direkte i finalen i de forskellige turneringer, og det giver for lidt kamptræning, siger han.

Vægten passer ham fint. Sværvægt er hans naturlige klasse, og han har ingen planer om at rykke op i supersværvægt.

Kosovo-albaner

Patrick Likas far er kosovo-albaner, men Patrick er født i Danmark.

- Vi har familie overalt i Europa. Min fars søskende er flygtet til Frankrig, Norge og Sverige, og vi besøger hinanden i ferierne, men jeg taler ikke sproget.

Patrick Lika har det fint med at få debut på hjemmebane. Han ser frem til en fyldt hal i Rosborghallen og sine gode venner på tilskuerpladserne, men som det ser ud lige nu, må han vente til selve landskampen med at finde ud af noget omkring sin tyske modstander Amar Abbas Abduljabar. Vi kan dog berolige ham med, at han er venstrefodsbokser. Det viser de eneste klip, der findes på hans klub Hamburgs hjemmmeside.

- Jeg er stolt af min knægt, siger Arben Lika.

- Han arbejder godt i træningslokalet, og han er velforberedt til lørdagens landskamp. Jeg tror på ham som dansk mester i denne sæson, siger den stolte far.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce