Annonce
Egtved

Svømmeklub var på vej tilbage i storform: Corona har kostet en tredjedel af medlemmerne igen

Der var stor glæde i Egtved, da den nye svømmehal åbnede i oktober sidste år. Vingsted Svømmeklubs medlemmer havde også længe set frem til atter at have en fast base. Men corona-situationen har nu atter givet svømmeklubben svære kår. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Vingsted Svømmeklub var næsten tilbage på det vanlige høje antal medlemmer, da klubben kunne skyde en ny sæson i gang i den nybyggede svømmehal i Egtved. Men corona-situationen betyder nyt medlemsfald.
Annonce

Egtved: Det har været et par svære sæsoner for Vingsted Svømmeklub. Forrige sæson var svømmeklubben hjemløs, idet svømmehallen i Vingsted lukkede, og der først skulle bygges en ny i Egtved. I stedet måtte klubben sende sine medlemmer til svømning i DGI Huset, Børkop, Mølholm, Petersminde og Thyregod. Det kostede hundredevis at medlemmer, så klubben til sidst kun talte godt 300 medlemmer mod tidligere tiders 800-900 medlemmer.

Men da sæsonstart i den nye svømmehal nærmede sig, steg medlemstallet også. Faktisk kunne klubben tælle cirka 700 medlemmer, der var klar på at svømmetræne i nye bassiner.

- Vi fik en ret pæn tilslutning til vores hold, da svømmehallen åbnede. Det var rigtig dejligt. Vi havde også en formodning om, at vi her til efterårssæsonen kunne udbygge antallet af medlemmer, men sådan er det ikke gået - tværtimod, fortæller Brian Grøndahl, formand for Vingsted Svømmeklub.

Annonce

Mange restriktioner

For med coronaens indtog i Danmark og resten af verden og den store nedlukning i marts, sluttede sæsonen meget brat. Og da den nye sæson startede, var det med mange restriktioner.


De mange restriktioner gjorde det meget vanskeligt at få stablet den nye sæson på benene.

Brian Grøndahl, formand


- De mange restriktioner gjorde det meget vanskeligt at få stablet den nye sæson på benene. Den største udfordring er kapaciteten i omklædningsrummene, hvor der ikke må være ret mange ad gangen, forklarer han og fortsætter:

- Vi har nu rullende holdstarter helt ned på hvert tiende minut, så ét hold starter klokken hel, et hold starter ti minutter over og et tyve minutter over, og sådan går det i ring for at fjerne presset fra omklædningsrummene.

Samtidig har svømmeklubben opstillet et par pavilloner med sidebeklædning inde i svømmehallen som backup, hvis presset er for stort i omklædningsrummene.

Ydermere er holdstørrelserne blevet reduceret, og så må forældre ikke længere opholde sig i svømmehallen, mens børnene træner i vandet.

Annonce

Medlemstallet er faldet

Det er samtidig blevet vanskeligere for trænerne, der nu ikke længere må være med i vandet og røre børnene, hvis de eksempelvis skal hjælpe dem til at gøre svømmetagene på den rigtige måde. Undtaget er selvfølgelig, hvis der er tale om livredning.

- Børnene må heller ikke røre hinanden i vandet og eksempelvis svømme to og to, så vi er også nødt til at tænke mere individuel træning og mindre sammenhold, end vi normalt gør. Det tager noget af gejsten hos vores trænere, kan jeg mærke. Men de gør det så godt, de overhovedet kan og må, siger Brian Grøndahl.

De mange restriktioner og udfordringer har betydet et stort fald i antallet af medlemmer.

- Vi har mistet næsten en tredjedel af vores medlemmer, så vi nu har lige under 500, siger Brian Grøndahl, der har en forhåbning om, at medlemstallet atter vil gå op ad på den anden side af coronaen.

Indtil da er der ikke andet at gøre end at klø på, mener han.

- Man må sige, at det er blevet helt anderledes, end hvad vi havde forventet. Men jeg tror bestemt på, at det nok skal komme til at køre igen, når vi kommer på den anden side af det her, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce