Annonce
Billund

Svar til Anni Matthiesen (V): "Blindtarmen" giver ingen udvikling

Det er stykket fra afkørslen til lufthavnen til Grindstedvej, som borgergruppen fra Billund især kæmper imod. Illustration: Vejdirektoratet

Læserbrev: Du udtaler, at du er uenig med ”Billund i udvikling uden motorvej” og mener, at motorvejen er den eneste vej frem for udviklingen mod vest.

Her er vi meget uenige, og vi kan ikke rigtig se, hvilken udvikling ”blindtarmen” vest om Billundgavner det vestlige Danmark og slet ikke, hvordan den gavner Billund Kommune med en afkørsel nord for lufthavnen og en vest for Billund by, cirka ni kilometer fra Grindsted. Næste afkørsel ligger cirka syv kilometer syd for Vorbasse, så hvilken vækst og udvikling vil det skabe i Billund Kommune? Herefter knækker motorvejen tilbage mod Kolding, så hvor blev et Danmark i bedre balance lige af? Dette motorvejsforløb gavner ikke noget som helst i den vestlige del af Danmark, såsom Varde, Skjern og Ringkøbing.

Intentionen med en ny nord-sydgående motorvej har heller aldrig været at skabe et Danmark i bedre balance, men jævnfør VVM-redegørelsen kapitel 2 afsnit 2.1, ”… at skabe forbedrede vejforbindelser i Jylland, dels at aflaste rute 13 fra Vejle mod Viborg og E45 fra Haderslev og nordpå.”

Annonce


I har som landspolitikere et ansvar for at kigge på infrastrukturen ovenfra; det er klart. Men I har også et ansvar for at holde hus med vores skattekroner og ikke bare ”smide” danskernes skattekroner ud på en mark, hvor de ikke gør gavn på nuværende tidspunkt og måske aldrig kommer til at gøre gavn. Det er også jeres ansvar.


Du mener heller ikke, at strækningen mellem lufthavnen og Grindstedvej er overflødig, da man måske vil bygge motorvejen videre mod syd.

Hvis man i 2035 beslutter sig for at gennemføre hele projektet fra Hobro til Haderslev, giver strækningen fra Lufthavnsvej til Grindstedvej mening, men heller ikke før!

Det er helt klart, at der skal gøres noget ved strækningen fra Give/Karlskov til lufthavnen, den nuværende ”gedesti” er ikke bygget til den nuværende trafik, og det skal der gøres noget ved i en fart, deri er vi overhovedet ikke uenige!

Men som projektet er skruet sammen med en motorvej fra Give til lufthavnen, men ikke nogen motorvejsforbindelse videre nordpå mod Viborg, vil strækningen fra Give mod lufthavnen ikke generere mere trafik, end der er i dag. Dermed retfærdiggøres den sidste strækning til Grindstedvej ikke. Især når man allerede har en motortrafikvej, som løber parallelt med kun én kilometers afstand, og som i dag har en belastning på cirka 5000 biler i døgnet (dog op til 7000 i juli måned).

Det vil sige, at vejen langt fra er belastet, og at den sagtens kan klare trafikken, indtil den endelige beslutning om Hærvejsmotorvejen træffes i 2035! Måske!

Strækningen vil i anlægsudgifter løbe op i 400-500 millioner kroner, hvilket i vores øjne er en anselig sum at smide ud på en ”halv blindtarm” nordvest for Billund. De 400-500 millioner kroner kan brugs andre steder, hvor de vil gøre mere gavn!

I har som landspolitikere et ansvar for at kigge på infrastrukturen ovenfra; det er klart. Men I har også et ansvar for at holde hus med vores skattekroner og ikke bare ”smide” danskernes skattekroner ud på en mark, hvor de ikke gør gavn på nuværende tidspunkt og måske aldrig kommer til at gøre gavn. Det er også jeres ansvar.

Folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) svarer:

Jeg kan sagtens forstå, at placeringen af en motorvej kan dele vandene og give frustrationer hos dem, der ønsker en anden løsning. Jeg har fra start ment, at en ny midtjysk motorvej vest om Billund er den bedste, fordi det bidrager til at sikre et Danmark i bedre balance.

Når man har truffet beslutning om at investere i og opføre en ny midtjysk motorvej, skal vi selvfølgelig sikre, at den ikke blot ender ved Billund Lufthavn, men binder hele området sammen med resten af Syddanmark. Det er min personlige holdning.

I Venstre tager vi i løbet af efteråret desuden initiativ til at styrke rettighederne for borgere, der er ramt af planlagt, men ”ventende” infrastruktur. Alt for mange lever i uvished for længe, og det vil vi gerne ændre på.

Til slut kan jeg kun opfordre til at tage fat i de transportordførere og medlemmer af Folketingets transportudvalg, der rent faktisk sidder med ved forhandlingsbordet, hvis man ikke er tilfreds med de beslutninger, der bliver truffet.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - Ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce