Annonce
Vejle

Svenskfødt guitarist i Gadbjerg: Har stor kærlighed til skandinavisk folkemusik

Den svenskfødte guitarist Perry Stenbäck, der bor i Gadbjerg, er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris for sit bredt favnende musikalske virke. Arkivfoto

Den svenskfødte guitarist Perry Stenbäck, der bor i Gadjerg, er nomineret til Vejle Kommunes kulturpris.

Annonce

Vejle: Guitaristen Perry Stenbäck kommer direkte fra en koncert-turné i hjemlandet, Sverige, til Spinderihallerne tirsdag 6. marts, når Vejle Kommunes Kulturpris uddeles.

Den svenskfødte musiker er nomineret til kulturprisen for sit omfattende, bredspektrede musikalske virke. Han er en af fem nominerede til prisen.

Perry Stenbäck er født og opvokset i Stockholm, og det danske musik-publikum har forlængst taget ham til sig.

Han er en musiker med stort format og meget på hjerte, kendt som en unik guitarist, stor musikalsk indlevelse og entusiasme samt ikke mindst for et vindende væsen, der altid bygger bro til andre.

Perry Stenbäck bor i Gadbjerg med sin familie, ægtefællen og musikerkollegaen Christine Dueholm og parrets to børn.

Den musikalske uddannelse har han fået på solistlinien på Rytmisk Musikkonservatorium, og i 2009 blev han hædret med en grammy som årets instrumentalist ved Danish Music Awards.

De er nomineret til kulturprisen

Perry Stenbäck er en af de fem nominerede til Vejle Kommunes kulturpris. Prisen uddeles i Spinderihallerne tirsdag 6. marts og vinderen afsløres først her. De øvrige nominerede er: Multikunstneren Henrik Elkjær, Grafisk Værksted Vejle, Dystopia og Ungdommens Teater Vejle.

Annonce

Det føles dejligt

Han skjuler ikke, at nomineringen betyder meget.

- Det føles dejligt, at der er nogen, der lægger mærke til og sætter pris på dét, jeg laver, siger Perry Stenbäck.

Han har stor kærlighed til sit hjemlands troubadourer som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube, og den kærlighed udlever han i Dekadanseorkestern, hvor han spiller sammen med sin kone. Det gør han også i gruppen Bragr, der spiller skandinavisk folkemusik i et spænd over cirka 300 år. Lige fra traditionelle melodier og folkesange til nyere viser og egne kompositioner. Her spiller han blandt andet på det særegne instrument, nyckelharpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce