Annonce
Alarm 112

Svindler udgiver sig for at være politimand

Det rigtige Midt- og Vestjylland Politi er på udkik efter manden, der udgiver sig for at være en midtjysk politimand. Svindleren ringer til folk sent om aftenen i et forsøg på at lokke NemID-oplysninger ud af borgere. Arkivfoto: Michael Bager

Midtjylland: En svindler udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi. Han ringer til folk over hele landet – typisk sent om aftenen, oplyser politiet, der nu advarer mod den falske politimand.

Det er ikke så tit, folk, der bor i andre dele af Danmark, ringer til Midt- og Vestjyllands Politi. Men de seneste uger har der været en hel del. Svindleren ringer nemlig rundt til borgere i hele landet og udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Nogle af dem, der har haft svindleren i røret, fortæller også, at det ser ud som om, svindleren ringer fra nummeret 9610 1448 – et nummer, der rent faktisk hører til hos politiet i det midt- og vestjyske.

Det rigtige Midt- og Vestjyllands Politi forklarer, at svindleren er på jagt efter NemID og andre personlige oplysninger.

- Manden ringer typisk sent om aftenen og kan for eksempel finde på at sige, at en svindler har optaget lån i dit navn, og at han har brug for dit CPR-nummer, kontonummer og NemID for at stoppe svindlen. Men her bør alarmklokkerne ringe, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet og andre myndigheder kunne nemlig aldrig finde på at ringe og bede om NemID-oplysninger. Er man i tvivl om, hvorvidt det virkelig ér politiet, man har i røret, opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til, at man får den pågældendes navn, lægger på og derefter ringer op via 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce