Annonce
Trekantområdet

Sy-kvinder, kæmpeshow og højtlæsning: Priser på vej til Koldings kulturliv

Murenes Minder er en af de i alt 12 nominerede, når der 23. april bliver uddelt kulturpriser på Godset. Arkivfoto: Søren Gylling
Tolv nominerede er med i opløbet til årets kulturpriser i Kolding, som bliver uddelt 23. april.

Kolding: Skulle man være i tvivl om, hvorvidt kulturen lever i Kolding, så skal man bare kaste et blik på listen over nominerede til årets kulturpriser.

Feltet indeholder nemlig tilbud til langt de fleste koldingensere, uanset om man er til kunsthåndværk, spektakulære lysshows, kunstudstillinger, litteratur eller ungdommelig festivalstemning.

I alt fire priser skal deles ud ved begivenheden Kulturevent 2019. Det er Årets Kulturelle Aftryk, Årets Kulturelle Highfive, Årets Ildsjæl og KulturKolding-prisen med tre nominerede til hver pris.

Kulturevent 2019

Prisuddelingen finder sted 23. april på Godset.

På aftenen deles følgende priser ud: Årets Kulturelle Aftryk, Årets Kulturelle Highfive, Årets Ildsjæl og KulturKolding-prisen.

Det er Kulturudvalget, der udpeger de nominerede til priserne og i sidste ende vinderne, dog på nær Årets Ildsjæl, som publikum vælger på aftenen med en SMS-afstemning.

Årets Kulturelle Aftryk

Prisen for Årets Kulturelle Aftryk hylder den mangfoldige kultur i Kolding Kommune. Vinderen modtager 10.000 kroner.

De nominerede til prisen er Kolding Kunstforening for deres utrættelige arbejde med at vise kunst af høj kvalitet til glæde for byens borgere, Dronning Dorothea Teatret for deres festspil Koldinghus Live og lokalarkivernes vandreudstilling ’By, borg og land’ i anledning af Kolding og Koldinghus' 750-års jubilæum.

Årets Kulturelle Highfive

Denne pris hylder kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab. Vinderen modtager 10.000 kroner til at igangsætte nye kulturelle tiltag.

De nominerede er her Kolding Husflid for udstillingen ’Sy din by’ og for at producere bagtæppet til Godsets Metalcafe, jazzprojektet Kryds på Råværket og den alternative festival Det Gyldne Liv.

Årets Ildsjæl

Prisen er en ærespris, som hylder det lokale kulturelle engagement og tildeles en kulturel aktør - en ildsjæl - som har ydet en betydelig, flerårig og frivillig indsat for kulturen i Kolding Kommune. Vinderen modtager en bronzestatuette.

Nomineret er Dorthe Christiane Zink Iversen, som har stået i spidsen for udsmykning i kvarteret Graacksvej-Grønningen-H.C. Petersens vej; Kaj Gottlieb Nielsen, som står bag Genforenings- og grænsemuseet og Vivi Andersen for hendes arrangement Tirsdagsoplæsning på værtshuset Falderebet.

KulturKolding-prisen

Denne pris er åben for alle og fejrer det ekstraordinære.

Nomineret til prisen er lyd- og lysshowet Murenes Minder i anledning af byen og Koldinghus' jubilæum, Koldinghus' jubilæumsudstilling Magtens Smykker og Kolding Musikskole for deres stribe af koncerter i anledning af skolens 50 års jubilæum.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce