Annonce
Danmark

Sydbank i milliardopkøb: Overtager Alm. Brand Bank

Sydbank køber Alm. Brand og overtager alle kunder og medarbejdere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank køber Alm. Brand Bank og overtager dermed alle bankmedarbejdere- og kunder. Hovedsædet samles i Aabenraa.

Finans: Sydbank og Alm. Brand indgår et langsigtet og strategisk partnerskab, skriver Sydbank i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Sydbank køber Alm. Brand Bank og overtager alle bankkunder og bankmedarbejdere. Det drejer sig om 350 medarbejdere og cirka 55.000 NemKonto-kunder. Desuden omfatter handlen 4,8 milliarder kroner i bankudlån og 16,9 milliarder kroner i formidlede realkreditlån fra Totalkredit.

Med handlen bliver Sydbank således den største distributør af realkreditlån fra Totalkredit.

Prisen, som Sydbank skal betale, er lidt over 1,8 milliarder kroner, fremgår det af den meddelelse, som Sydbank har sendt til fondsbørsen.

Sydbank forventer at få en årlig indtjening på 40 til 50 millioner kroner som følge af samarbejdet. Fra og med 2022 forventes købet af Alm. Brand Bank desuden at forbedre Sydbanks årlige resultater med cirka 100 millioner kroner. Dette er efter en forventet reduktion på cirka 250 millioner kroner i de to bankers samlede omkostninger.

I løbet af 2021 vil hovedsædefunktionerne blive samlet på Sydbanks hovedkontor i Aabenraa.

Annonce

Store investeringer

​Som led i aftalen investeres der i fællesskab 100 millioner kroner  i udvikling af nye kundeløsninger, hvor bank og forsikring går hånd i hånd.

- Jeg glæder mig over, at vi har lavet en aftale om at købe Alm. Brand Bank. Det er en aftale, der er til alles fordel. Kunderne får med Sydbank en stor bank, som samtidig har nærheden til kunderne på grund af vores decentrale organisation. Det er en styrkelse af ikke mindst privatkundedelen i Sydbank. Overtagelsen er samtidig et naturligt skridt i et tæt partnerskab, og vi glæder os til at hilse på både nye kunder og medarbejdere, siger Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank, i pressemeddelelsen.

Også Alm. Brands administrerende direktør, Rasmus Werner Nielsen, glæder sig over aftalen.

- Med aftalen får vi nu mulighed for at tilbyde vores gode forsikringer til langt flere danske privat- og erhvervskunder end i dag. Vores ambition er at skabe et helt nyt og integreret tilbud til de kunder, der ønsker en samlet, enkel løsning til deres økonomi. Så hvor vi tidligere har arbejdet for selv at skabe et samlet tilbud indenfor både bank, forsikring og pension, vil vi i det nye partnerskab hver især fokusere på at levere de absolut bedste løsninger inden for vores kerneområder. Samtidig glæder jeg mig over, at banken lander godt hos Sydbank, udtaler han i pressemeddelelsen.

For Alm. Brand betyder overdragelsen, at der fremadrettet fokuseres på forsikring og pension. Samtidig vil man på bankområdet i fællesskab med Sydbank skabe unikke kundeoplevelser med udgangspunkt i det bedste fra hver af parternes kerneområder.

Overdragelsen af bankaktiviteterne er betinget af myndighedernes godkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Alarm 112

Bøderegn i Børkop: Syv unge på 15-17 år overtrådte fredag aften forsamlingsforbuddet

Annonce