Annonce
Billund

Cykelløb tager chancen: Flere end 100 har allerede tilmeldt sig

Håbet er, at det vil blive muligt at gennemføre årets udgave af Sydbank Stjernetour de Grindsted - eventuelt med de coronarestriktioner, der måtte være. 500 startpladser er foreløbig sat til salg. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Der arbejdes på, at det traditionsrige motionscykelløb i Grindsted kan gennemføres trods diverse udfordringer med covid-19. Der er nu åben for tilmelding, og det vælger mange at benytte sig af.
Annonce

Grindsted: Stort set alt får i denne tid prædikatet ”aflyst” hæftet på sig, men Grindsted Cykelmotion ønsker at gå i den modsatte retning.

Foreningen måtte sidste år meget mod sin vilje droppe at arrangere det traditionsrige motionscykelløb Sydbank Stjernetour de Grindsted, men selvom samfundet på nuværende tidspunkt er alt andet end åbent, bliver der alligevel satset på, at traditionen kan blive genoptaget, så cykelløbet kan gennemføres den første lørdag i maj.

- Alt efter hvordan reglerne er på det tidspunkt, så kører vi. Måske med et begrænset antal deltagere, fortæller Karsten Andersen fra Grindsted Cykelmotion.

Annonce

500 startpladser til salg

De seneste år har der gerne været op mod 1000 deltagere, når det store cykelløb har fundet sted den første lørdag i maj. Om arrangementet i år kan komme tilbage til sin fulde styrke er usikkert og afhænger i meget høj grad af, hvordan corona-Danmark ser ud om et par måneder. Netop derfor har arrangørerne i første omgang besluttet at sætte et loft på 500 pladser til salg.

Tilmelding

  • Motionscykelløbet Sydbank Stjernetour de Grindsted finder efter planen sted lørdag den 1. maj.
  • Det er muligt at vælge mellem fire ruter på landevej: 62, 100, 125 eller 180 kilometer.
  • Tilmelding sker via hjemmesiden www.stjernetour.dk.

- Det er det, vi er blevet enige om i første hug. Hvis reglerne bliver anderledes, kan vi altid skalere det op. Det er meget værre, hvis vi må gå den anden vej, siger Karsten Andersen.

Annonce

Fire forskellige ruter

Folks interesse for at deltage i Sydbank Stjernetour de Grindsted har vist sig ganske stor. Allerede få dage efter, at der blev åbnet for tilmelding, har flere end 100 motionister meldt sig til. De kan vælge mellem fire forskellige ruter, hvor den korteste er på 62 kilometer, mens den længste er på hele 180 kilometer. Det er desuden muligt at vælge en 44 kilometer lang tur på mountainbike. Det er en rute, der går ud gennem Grene Sande og tilbage til Grindsted.

Hvis der om lidt mere end tre måneder stadig skulle være et loft over, hvor mange mennesker der må mødes, er det ikke noget, der slår arrangørerne ud. Det handler bare om den rigtige planlægning og organisering.

- Det bliver et spørgsmål om at sende folk afsted i grupper på den størrelse, som man må være. Om det bliver 5, 10 eller 50 mennesker af gangen er alt efter, hvordan retningslinjerne er til den tid, siger Karsten Andersen.


Hvis reglerne bliver anderledes, kan vi altid skalere det op. Det er meget værre, hvis vi må gå den anden vej.

Karsten Andersen, Grindsted Cykelmotion
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce