Annonce
Trekantområdet

Sydfynske fisk skaber jobs på Nordvestfyn: - Griber man chancen, har man aldrig haft det bedre

Fiskerestauranten ligger i første parket til havet, hvor spisestedet har hummer gående. Foto: Rasmus Henriksen
Erik Møller Hansens fiskeforretninger står bag en del arbejdspladser i Båring takket være fisk fra Faaborg og Bagenkop.
Annonce

Båring Vig: Iført orange vaders og blå skjorte fører Erik Møller Hansen kniven igennem en frisk torsk fanget ud for Faaborg.

Han lægger udskæringerne i disken hos Møllers Fiskehus i Båring Vig, som han ejer. Resterne af torsken bliver pakket på is og fragtet et par hundrede meter længere op ad vejen, hvor Båringskov Gl. Badehotel Fiskerestaurant ligger.

Her tager personalet imod og smider torskeresterne i gryde, hvor de vil blive forvandlet til suppe.

- Det er en speciel virksomhed, siger Erik Møller Hansen.

Han er tredje generation i fiskerfamilien Møller Hansen, og han virker til at have bygget en fornuftig forretning op i Båring, hvor frisk fisk er altafgørende.

Han har ikke tal på, hvor mange ansatte han beskæftiger, da nogle har ned til 4-5 timer om ugen. Men det er en del, og hvis en ansat bor langt væk, er der tale om Nørre Aaby, fortæller han.

Selvom butikkerne er få i en by som Båring, er mulighederne der bestemt for at klare sig i de mindre byer, vurderer Erik Møller Hansen

- Hvis man griber chancen nu, har man aldrig haft det bedre.

- Vi får meget tillid fra folk ved, at de handler lokalt. Det samme oplever andre butikker i området. Borgerne kører ikke længere langt væk og handler, og det kan vi da selvfølgelig godt mærke, siger han.

Annonce

Tillid og sammenhold

Efter at have hjulpet en varevogn med at bakke til, tømt den for varer, talt med køkkenpersonalet, samt fjernet beskidt service går Erik Møller Hansen ud på terrassen, hvor omkring 40 mand fra virksomheden Assens Murer- og Entreprenørforretning holder sommerfest.

Selvom han er direktør i flere selskaber er Erik Møller Hansen ikke bange for at blive beskidt. Foto: Rasmus Henriksen

De har for nylig bygget et hus på 600 kvadratmeter i nærheden af restauranten, som de under byggeriet har spist ved adskillige gange.

Gengangere som dem er et fint billede på Erik Møller Hansens tilgang til at drive et spisested.

- Du kan snyde folk én gang. Men hvis de får nogle gode varer og en god behandling, bliver folk ved med at komme igen og igen, siger han.

Han stiller sig foran selskabet og holder en motiverende tale om tillid og sammenhold. Folk lytter og smiler, og Erik Møller Hansen virker komfortabel med at være i centrum.

Det er ikke usædvanligt, forklarer han.

- Jeg går rundt og serverer og snakker med gæsterne, og nogle gange får de også et lille glas ved lukketid. Vi elsker at servicere, men hvis folk ønsker at nyde en stille stund med konen, fornemmer vi det med det samme. Alle mine ansatte har lært at snakke og går i kødet på folk, siger han.

Annonce

Alt kan lade sig gøre

De fleste kommer til restauranten for at få del i den betjente buffet. Andre kommer i små eller større selskaber og får serveret hummer. Og inden længe sejler Erik Møller Hansen en gruppe fra Middelfart og hen til restauranten.

Folk kan få, hvad de ønsker, lover han.

- Det kan jeg sige dig. Der er ikke noget, som ikke kan lade sig gøre på Båring Skov.

Ved siden af restauranten er en udsigtspost, hvor der af og til bliver sat et telt op, hvorfra spisende gæster kan nyde god mad og vin, hvis de altså ønsker sidstnævnte. Foto: Rasmus Henriksen

Selvom restauranten er fuldt booket i weekenden, er der også perioder, hvor der gerne måtte komme flere gæster, medgiver han.

- Det er ikke, fordi det er nogen stor forretning. Man gør det, fordi man har lysten til det. Man bliver ikke rig af det, siger Erik Møller Hansen, der også ejer minkfarme og et ejendomsselskab.

Fra venstre ses Casper Cramer der er tjener på restauranten, Erik Møller Hansen der er medejer, og Louise Rytter der er medhjælper. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce