Annonce
Give

Sydtrafik: Urimeligt at færre togafgange giver ekstraudgifter

Siden 14. december har der blandt andet kørt en ekstra bus på strækningen mellem Thyregod og Vejle, fordi en ofte benyttet togafgang nu er væk. Arkivfoto: Jens L. Hansen
Trafikselskabet mener, at kommuner og trafikselskaber skal kompenseres for de udgifter de har til ekstra busafgange på strækningen mellem Vejle og Struer.
Annonce

Thyregod/Give: Det er ikke retfærdigt, at besparelser på togstrækningen mellem Struer og Vejle betyder flere udgifter for kommuner og trafikselskaber, fordi der i stedet skal indsættes ekstra busser.

Det mener Sydtrafik, som i en mail til Transport- og Boligministeriet har gjort opmærksom på, at de manglende togafgange skaber merudgifter og erstatningskørsel flere steder. Disse gener mener trafikselskabet, der står for den kollektive trafik i den jyske del af Region Syddanmark, skal kompenseres.

- Sydtrafik opfordrer til, at ministeriet fra december 2021 beder Arriva genoptage betjening af strækningen Struer-Herning-Vejle med det vigtige morgen-mylretidstog, og at ministeriet indtil da kompenserer Sydtrafik og Vejle Kommune for den midlertidige merudgift til ekspresafgangen, står der i mailen, der er underskrevet af Sydtrafiks direktør, Lars Berg.

Annonce

Ekstraudgift på 161.000 kroner

Mailen er en del af dagsordenen, når teknisk udvalg tirsdag har udvalgsmøde. Her får medlemmerne en orientering om den omdiskuterede køreplansændring. Ifølge orienteringen har ministeriet svaret, at der er indsat ekstra togafgange på strækningen mellem Thyregod og Vejle samt mellem Brande og Herning.

- Ministeriet finder på den baggrund ingen anledning til at foretage ændringer i den godkendte køreplan for 2021, står der som en del af orienteringen til de vejlensiske byrådspolitikere.

De nu sløjfede morgentog har været diskuteret og bragt til transportministeren, siden det i efteråret stod klart, at der som følge af en landspolitisk aftale om udbuddet for togdriften mellem Vejle og Struer fra 13. december ville blive skåret i det daglige antal afgange. For at forhindre, at omkring 50 passagerer kom i klemme og ikke kunne komme til skole eller arbejde til tiden, besluttede teknisk udvalg i november at indsætte en ekstra bus mellem Thyregod og Vejle.


Sydtrafik opfordrer til, at ministeriet fra december 2021 beder Arriva genoptage betjening af strækningen Struer-Herning-Vejle med det vigtige morgen-mylretidstog.

Arriva til Transport- og Boligministeriet


En udregning viser en forventet årlig udgift på 161.000 kroner for Vejle Kommune. Bussen finansieres fra en pulje til mindre projekter hos teknisk udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce