Annonce
Vejle

Syg praksis afsløret på borgermøde

Læge Stig Gerdes og kampagneleder Therese Evald fra Huset Zornig var to af fire oplægsholdere på borgermødet. Til venstre ses aftenens ordstyrer Kim Boe.
Bemærk: Denne artikel er fra 2013.

Vejle - Ved at benytte bestemte speciallæger kan kommunale jobcentre bestille de diagnoser, der passer kommunen.

Det kom frem, da der torsdag aften var borgermøde for knap 300 borgere, der er kommet i klemme i det kommunale system.

Påstanden faldt sidst på aftenen fra en modig sagsbehandler, der til daglig arbejder på Fyn.

- Vi ved, at hvis vi sender en sag til en bestemt speciallæge, får vi det svar, vi ønsker, sagde socialrådgiver Christian Juul Lisberg.

Den bombe faldt klokken 22, da en del havde forladt mødet.

- Det er jo manipulation, sagde ortopædkirurg Kim Boe, der driver egen speciallægeklinik i Vejle, og som var udpeget som aftenens ordstyrer, og det måtte socialrådgiveren give ham ret i.

Det er ikke mindst såkaldte funktionelle lidelser, som visse speciallæger tilsyneladende har en forkærlighed for, og det harmer praktiserende læge i Fredericia, Stig Gerdes, der var en af oplægsholderne på mødet.

- Funktionelle liderser er blevet en skraldespand for diagnoser. Når patienten får diagnosen funktionel lidelse, er svaret hver gang, at den somatiske sygdom skyldes patientens psykiske tilstand. For kommunerne er det bekvemt, for psykiske tilstande er ikke stationære, og derfor kan sagerne ikke afsluttes, som borgeren ønsker det. Men hvis udviklingen fortsætter, har vi alle knald i låget om 20 år, sagde Stig Gerdes.

SE: Videoer fra mødet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Annonce