Annonce
Trekantområdet

Sygdomshistorien gennem gys og gru

Fra middelalderen og helt frem til 1700-tallet troede man, at pesten skyldtes forgiftet luft, og at pesten blev overført via luften fra allerede smittede. Derfor bar pestmestre og læger i pestramte områder foruden en slags beskyttelsesdragt, den karakteristiske pestmaske med det lange krogede ?næb?. Maskens ?næb? var fyldt med duftende urter, som skulle rense luften, når man behandlede eller var i kontakt med smittede. Foto: Thomas Vahlkvist

Kolding: Mandag 4. februar kl. 19 tilbyder Folkeuniversitetet i samarbejde med Koldinghus en temaaften om sygdomshistorie, om pest-epidemier i 1600-tallets Kolding og om, hvordan man kan bruge gys og gru til at formidle historie.

Temaaftenen finder sted som optakt til formidlingskonceptet "Haunted Castle", der gennem horror og uhygge formidler historien om en af de mest frygtede epidemier i Danmark i 1600-tallet: Pesten.

Haunted Castle, der i år har titlen "Den Sorte Død", er udviklet i et tæt samarbejde mellem Koldinghus og horrorvirksomheden Dystopia Entertainment og tilbydes på Koldinghus i to udgaver: Alle fredage og lørdage fra 1. - 16. februar og på Valentines Dag 14. februar og en mindre uhyggelig udgave for børn i dagtimerne i skolernes vinterferie i uge syv.

Publikum vil på temaaftenen på Koldinghus høre tre foredrag.

Leder af Dansk Sygeplejehistorisk Museum Trine Gjesing Antvor fortæller om, hvordan menneskeheden gennem historien har været hærget af dødelige epidemier. Den mest frygtede sygdom var pesten.

Museumsinspektør og phd. i historie Michael Nobel Jakobsen fortæller om to voldsomme pestepidemier, som ramte Kolding i 1654 og 1659, og som kostede omkring 800 mennesker livet i byen.

Frygt-arkitekt Jonas Bøgh giver et indblik i hvordan gys og gru kan bruges til at formidle historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce