Annonce
Vejle

Sygehus har indført tre timers parkering - men der er stadig kamp om pladserne

Optaget - skiltet ved indkørslen til en af sygehusets parkeringspladser fortæller historien om, at der er pres på området her et par dage efter påskeferien. Foto: Kaare Johansen
Siden 1. marts er der sat tidsbegrænsning på p-pladserne omkring Vejle Sygehus, men savnet af pladser på p-hus-byggeplads mærkes fortsat.

Vejle: Optaget, optaget, optaget.

Skiltene langs p-pladserne foran Vejle Sygehus fortæller historien her onsdag formiddag kort efter klokken 10. At finde en parkeringsplads kræver stor tålmodighed. Samme vidnesbyrd kommer fra de mange biler, der forsøger at vende i det begyndende trafikkaos tæt på hovedindgangen.

Vejle Amts Folkeblad er kørt til området efter et tip fra en patient.

- Det er ofte svært at finde en plads, men i dag er det helt umuligt, lød det i telefonen.

Annonce

Tre timers parkering - men den kan forlænges

  • Selvom der nu er indført tre timers parkering ved Vejle Sygehus, kan patienter og pårørende stadig få lov at parkere længere.
  • Sygehuset har indført en ordning, hvor patienter kan ringe i forvejen og fortælle, at de har brug for længere parkeringstid. Her skal de oplyse, hvornår de kommer. Derefter bliver deres oplysninger tastet ind i sygehusets system og videregivet til parkeringsselskabet.
  • Ifølge chef for patient- og servicesekretariatet Conny Sjøgren kan man også blive tastet ind, når man ankommer til sygehuset. Hvis man henvender sig i receptionen, sker det automatisk via en iPad, så man ikke skal tilbage til sin bil.
  • Skulle en patient eller pårørende være uheldig og få en p-afgift, opfordrer Conny Sjøgren til, at man henvender sig til sekretariatet, så afgiften kan blive annulleret.

Mere udskiftning på pladserne

Og avisens udsatte må konstatere, at tippet holder. Selvom der er åbent for parkering på vestsiden af Beriderbakken og parkeringspladserne ved psykiatrisygehuset og i området langs Grundet Hulvej er i brug, er presset stort:

- Vi er udfordrede, men vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at patienterne kan finde en plads, siger kommunikationschef Cathrin Tromborg Bræstrup.

Et af tiltagene er tidsbegrænset parkering. Siden 1. marts må man højst parkere tre timer på pladserne i området. Men ifølge chefen for Sygehus Lillebælts patient- og servicesekretariat, Conny Sjøgren, mangler man stadig at måle på effekten af det nye tiltag.

- Men det burde skabe større flow på parkeringspladserne og samtidig sikre, at det kun er folk med ærinde på sygehuset, der parkerer i området, siger Conny Sjøgren.

Venter på nyt p-hus

Parkeringspresset ved Vejle Sygehus er en gammel historie. Men siden september har der været ekstra pres på pladserne. På det tidspunkt gik håndværkerne i gang med byggeriet af et nyt parkeringshus på hjørnet af Horsensvej og Skovgade. Byggepladsen rummede tidligere cirka 100 pladser - og de mangler, indtil parkeringshuset står færdigt i august. Her kommer til gengæld 408 pladser - altså ekstra 300 i forhold til tidligere.

Ifølge Cathrin Tromborg Bræstrup, er det først og fremmest sygehusets ansatte, der har mærket parkeringsproblemerne. Men hverken hun eller Conny Sjøgren kan afvise, at der er dage, hvor presset på parkeringspladserne er ekstra stort.

Sådan virker det i hvert fald denne onsdag formiddag, hvor biler cruiser rundt for at finde en ledig bås. Men de er lige så sjældne som lottokuponer med gevinst.

En enkelt af de modkørende har ikke brug for p-plads. Sygehusets særlige patienttransport - Sygehus-ekspressen - er på vej fra området foran sygehusvaskeriet mod Beriderbakken med et par ældre borgere.

Ikke kun området foran selve sygehuset, men også parkeringsarealet ved psykiatrihospitalet er fuldt optaget. Det samme er vestsiden af Beriderbakken, der i lyset af presset på p-pladserne er blevet åbnet for parkering. Foto: Kaare Johansen

Ryddet to etager i p-hus

Den ombyggede golfvogn er et af de tiltag, sygehuset har sat i værk for at afhjælpe de værste gener for patienterne. Og selvom efter det nye p-hus efter planen står klart 16. august, vil ekspressen køre videre og transportere patienter fra parkeringshuset til hovedindgangen.

Udover den særlige patienttransport har sygehuset ryddet underetagen i parkeringshuset ved Grundet Bygade og reserveret pladserne til patienter.

Det betyder, at de ansatte må finde andre steder at parkere, og ifølge kommunikationschef Cathrin Tromborg Bræstrup er det i den forbindelse, der har været flest reaktioner - ikke fra patienter, der har kæmpet for at finde et sted at parkere.

Vejle Sygehus' nye p-hus skyder op på hjørnet af Horsensvej og Skovgade. Når det er færdigt til august har det plads til 408 biler. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce