x
Annonce
Læserbrev

Frygt for sygehusets fremtid: Jeg håber aldrig, det sker...

Læserbrev: Hold da op, hvor er vore ledere dygtige til at løfte blodtrykket den ene gang efter den anden.

Senest nu hvor vi igennem JydskeVestkysten fredag d. 10 januar fik at vide, at nu skulle dele af vores lokale sygehus flyttes til Esbjerg, som vi her i Grindsted jo er en del af.

Det var ikke sådan, at man havde lyst til at delagtiggøre hverken personale, politikere eller for den sags skyld alle borgerne i Billund Kommune i den efter min mening vigtige beslutning. Nej da, en kort orientering af personalet i fredags og så lige en måske lige så kort drøftelse i regionen onsdag, så er den handel nok færdigbehandlet.

Jeg har hørt på mange begrundelser for at foretage dette tiltag, og det lyder da besnærende, at vi kan få den arbejdsmedicinske afdeling fra Esbjerg den anden vej. Det er, som om man i udviklingens navn let kan få 35 til 40 medarbejdere fra Grindsted kontra 17 medarbejdere fra Esbjerg til at være lige.

Det kan godt være, at hele seancen er til vores eget bedste. Det kan også godt være, at det er en god og fornuftig løsning, men hvis det er det, hvorfor mener man så ikke, at det kunne være noget, som vi alle kunne være interesserede i at drøfte.

Jeg har hørt om, at Styrelsen for Patientsikkerhed har været på besøg, og at der i den forbindelse blev givet et påbud. Men jeg har også hørt, at hele sygehusets personale og ledelse arbejdede intenst for at rette op på den mangelfulde dokumentation. Lige før jul var derfor en glædens dag på sygehuset, hvor påbuddet blev ophævet, alt var nu, som det skulle være. Dette viser bare, at vi har et fint sygehus med mange aktive og engagerede medarbejdere, der forstår at arbejde sammen, når det brænder på.

Jeg skriver ikke dette for at virke bedrevidende, og måske har Esbjerg Sygehus' ledelse og vore kære regionspolitikere ret i, at det virkelig er til vores bedste, og at det er måden, hvorpå vi kan sikre Grindsted Sygehus' fremtid. Men jeg kan frygte, at det blot er en stakket frist, før de eksisterende knæ, hofte- og brokoperationer lige så godt kan foretages i Esbjerg eller for den sags skyld på en af de andre sygehuse i regionen. ”Så kan vi spare flere penge, og i Billund kommune får vi så Sydjyllands flotteste sundhedshus.”

Jeg håber aldrig at det sker...

Under mit indlæg har jeg haft en bestemt og meget flot sang/melodi i hovedet. Jeg håber ikke, at den nogensinde bliver aktuel omkring Grindsted Sygehus: Om lidt bli`r her stille, om lidt er det forbi...

Henning Sejer Madsen (DF) er bekymret over Region Syddanmarks planer om at rykke sengepladser fra sygehuset i Grindsted til Esbjerg. Arkivfoto: John Randeris.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce