Annonce
Debat

Erfaren sygeplejerske efter personaleflugt i hjemmeplejen: 'Ledelsen var ude i et genopdragelses-projekt'

Birte Lauridsen var sygeplejerske i Distrikt Vest 2, men gik på pension i august. Hun går i et læserbrev i rette med seniorchef Helle Brinch. Foto: Søren Gylling

Læserbrev: I søndagens udgave af VAF kommenterer seniorchef Helle Brinch artiklen om medarbejderflugt fra Distrikt Vest 2 (under Vejle Kommunes hjemmepleje, red.).

Seniorchefens kommentarer indeholder nogle misforståelser og påstande, som ikke bør stå uimodsagt.

Undertegnede har været ansat i Vejle Kommunes Seniorservice i 20 år. Det har ikke været nødvendigt at opsøge nye udfordringer, for der er løbende sket omstruktureringer og forandringer i organisationen. Jeg har arbejdet i flere forskellige teams og med skiftende ledere.

Annonce

Som på alle arbejdspladser har der været op- og nedture gennem årene, men generelt har Seniorservice været en god arbejdsplads med høj faglighed og god trivsel.

Ved seneste omlægning havnede jeg i Område Vest. Et meget stort distrikt og med et sammenbragt personale. Det har været en stor ledelsesmæssig udfordring, men det er langt hen ad vejen lykkedes at skabe et sammenhold i personalet og en trivsel, der har givet overskud til at kæmpe for at yde den bedst mulige service til borgerne. Den katastrofale udvikling det seneste halve år er beskrevet i søndagens avis.


Siden april oplevede jeg en ledelse, som tilsyneladende var ude i et ”genopdragelses-projekt”, hvor der ikke var vilje til dialog med personalet.

Birte Lauridsen, nu pensioneret sygeplejerske


Seniorchefen angiver, at kun en halv snes medarbejdere er rejst på grund af dårligt arbejdsmiljø. Det er ganske enkelt forkert!

Jeg har selv været en del af teamet indtil 1. september, og jeg har hørt og set mine kollegers frustrationer, stress og vantrivsel.

Det er nævnt, at det primært er vikarer, der er rejst - det er også forkert. Seniorchefens udtalelse må skyldes manglende information fra område- og distriktslederne.

Seniorchefen vedstår til gengæld, at distriktsleder Lisbeth Salkvist er ansat til at ændre ledelsen af medarbejdergruppen. Det er jo en legitim målsætning, men når man ser effekten, virker det unægteligt, som om man helt bevidst har undergravet medarbejdernes trivsel og faglige indsats. Personligt har jeg desværre overhørt og oplevet udsagn fra lederen, som bekræfter dette.

Som begrundelse anfører Helle Brinch, at distriktet ikke har løst kerneopgaverne godt nok under den tidligere ledelse.

Som erfaren hjemmesygeplejerske må jeg helt afvise denne urimelige beskyldning mod personale og tidligere ledelse.

Der har løbende været fokus på god service til borgerne, og den tidligere ledelse har haft stor opmærksomhed på fagligheden. Der er her tale om en så alvorlig kritik af distriktets tidligere praksis, at det absolut må kræve dokumentation.

Seniorchefen forklarer, at Lisbeth Salkvist ”arvede en ferieplan, som ikke var fyldestgørende”. Det er ganske enkelt ikke korrekt og en urimelig fordrejning af virkeligheden.

Jeg ved, at vagtplanlæggeren havde en ferieplan klar i god tid. Problemerne opstod i virkeligheden, fordi den nye ledelsesstil allerede før sommerferien resulterede i opsigelser, og at der derfor opstod uforudseelige mangler i vagtplanen.

Jeg har personligt lige efter ferien konfronteret distriktslederen med, at manglerne ikke skyldtes ferieplanlægningen, men medarbejderflugt. Det er jo en leders ret at ”skubbe medarbejdere ud,” hvis man ikke finder, at de passer ind i en ny kultur, men så må man selv ”blive på skansen” og sørge for at lukke de opståede huller. Distriktslederen tog på ferie og skyder nu skylden på den tidligere vagtplanlægger, hvilket er helt urimeligt.

Seniorchefen nævner, at ”det hele handler om kommunikation”. Min erfaring er, at det netop handler om manglende kommunikation.

Siden april oplevede jeg en ledelse, som tilsyneladende var ude i et ”genopdragelses-projekt”, hvor der ikke var vilje til dialog med personalet. Jeg har flere gange oplevet ulykkelige kollegaer og manglende empati fra distriktslederen.

Efter 20 år i Seniorservice er det trist at opleve, at denne problemstilling ender i pressen. Den burde i alles interesse have været løst gennem intern dialog og samarbejde. Det har desværre ikke været muligt.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce