Annonce
Vejle

Sygeplejersker kalder til demonstration i Vejle fredag

Sygeplejerskerne og fire andre faggrupper kræver et opgør med Tjenestemandsreformen af 1969, som ifølge dem er skyld i, at de i dag ikke honoreres for det arbejde, de udfører. Arkivfoto: Morten Pedersen

Vejle: De fem faggrupper - sygeplejersker, pædagoger, jordemødre, socialrådgivere og radiografer -  som ønsker "Tjenestemandsreformen af 1969" afskaffet, indkalder fredag eftermiddag klokken 14.30 til demonstration på Rådhustorvet i Vejle.

- Reformen havde helt fra start en indbygget skævhed, som vi trækkes med den dag i dag, og som er skyld i, at vi ikke aflønnes efter det arbejde, vi udfører, siger Charlie Ørnebjerg, operationssygeplejerske og en af initiativtagerne til Stop Tjenestemandsreformen, som står bag fredagens demonstration

- Siden 1969, hvor reformen blev vedtaget, har vi fået en lang række opgaver pålagt, som dengang var læge-opgaver, men som i dag udføres af sygeplejersker. Det honoreres vi ikke for, og når man ovenikøbet ikke kan overholde løftet om at revidere reformen hvert fjerde år, så synes vi ikke, at reformen fortjener at leve videre, siger Charlie Ørnebjerg.

Annonce

Demonstrationen falder dagen efter, at sygeplejerskernes strejkevarsel udløber natten til fredag, men det er en tilfældighed, siger Charlie Ørnebjerg.

- Det var mere et spørgsmål om, hvornår vi kunne få demonstrationen arrangeret til end at få den timet til udløbet af strejkevarslet, fortæller Charlie Ørnebjerg.

Ved demonstrationen fredag vil der være taler ved sygeplejerske Mette Juul Løvendahl og Jonna Jul Gudmundsen fra BUPL.

Onsdag i Radio4 Morgen medvirkede Lissa Lock, anæstesisygeplejerske på Aabenraa Sygehus, i et indslag om, at landets sygeplejersker ikke skal strejke alligevel. Lissa Lock har tidligere stemt nej til den aftale, de fik tilbudt. Der er nu tilføjet to ting i aftalen, men hun vil stadig stemme nej. Hør hvorfor i indslaget nedenunder. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce