Annonce
Kultur

Sygt nice præmie: UngVejle vandt klimarejsen

Formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen, holder tale for vinderne af Vejles klimarejse for Unge. Foto: Vejle Kommune
Foran 250 andre deltagere vandt UngVejle Vejles klimarejse for unge. Undervejs har de samlet sparet klimaet for næsten ni tons CO2 ved at ændre på deres vaner i dagligdagen.

Vejle: - Oh my God hvor fedt! Gorilla Park er jo sygt nice.

Sådan lød reaktionen fra deltagerne i "Ung Vejle" ifølge en pressemeddelelse fra Vejle Kommune, da de fik at vide, at de havde vundet en konkurrence om at gøre gode klimagerninger. Prisen, som er en tur i Gorilla Park, blev overrakt mandag af formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R).

UngVejle og en masse andre skoler i Vejle har den seneste tid udført gode gerninger for klimaet. De har sparet på vand og strøm, samlet skrald i naturen og meget mere.
Torben Elsig-Pedersen takkede vinderne for deres indsats og fortalte, at UngVejle sammen med de over 250 andre deltagere har sparet i alt 8987 kg CO2 og udført 11810 gode gerninger for klimaet.

Annonce

Der er brug for de unge

- Det er virkelig positivt at de unge har engageret sig og haft lyst til at lære mere om, hvordan de kan være med til at hjælpe klimaet. På den store klinge har Vejle Kommune vedtaget nogle ambitiøse klimamål og for at nå dem, har vi især brug for de unge, siger Torben Elsig-Pedersen.

De unge har brugt appen Deedster, hvor de har de fået forskellige forslag til klimavenlige aktiviteter, der bidrager til at mindske den enkeltes CO2-forbrug. Det kunne for eksempel være at sige nej til plastiklåg og sugerør, huske indkøbsnettet eller snuppe cyklen.


Oh my God hvor fedt! Gorilla Park er jo sygt nice.

Fra artiklen


Deltagerne fra UngVejle synes, det har været sjovt at deltage og mener også, at de har lært noget, de vil tage med sig videre. Flere har indført vegetardage og skåret ned på deres kødforbrug.

Annonce

Byrådets store klimamål

Byrådet i Vejle Kommune vedtog i december 2020 Klimaplanen, der skal sætte retning for kommunens arbejde med at opnå målet om klimaneutralitet i 2050 og delmålet om nedbringelse af CO2-udledningen i 2030. For at nå i mål kommer også kommunens børn og unge til at spille en væsentlig rolle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce