Annonce
Kultur

Syrisk flygtning portrætterer menneskers tro

Akram Mosleh Skaikar har haft travlt med at fotografere den sidste uges tid for at blive helt klar til udstillingen. Her fotograferer han Hans Kurt Debel-Hansen, der er tidligere sognepræst i Kollerup. Foto: Mette Mørk
Det er ikke bare at tage et fotografi – der er altid en historie bag, siger dansk-syriske Akram Mosleh Skaikar om ny udstilling i Sognehuset i Jelling.

Jelling: Foran kameraet står 70-årige Hans Kurt Debel-Hansen.

Ham kan de fleste ældre læsere muligvis genkende. Fra 1976 til 1989 var han nemlig sognepræst i Kollerup Kirke, men han bor i dag i Fredericia.

Han har taget turen til Jelling for at lade sig portrættere til udstillingen "Mennesker der tror". En ny udstilling, der har fernisering på lørdag i Sognehuset.

- For mig er emnet yderst relevant, fordi troen er et livsvilkår, uanset om vi er knyttet til en religion eller ej. Troen rækker ud over fysisk nærvær og eksistens, og ser vi den i en kristen sammenhæng, sætter den os fri, siger Hans Kurt Debel-Hansen.

Annonce

Mennesker der tror

  • 10 portrætter af fotograf Akram Mosleh Skaikar om mennesker, der tror på noget.
  • Udstillingen varer fra 24.-31. august og foregår i Jelling Sognehus, hvor der er fernisering lørdag 24. august klokken 10.
  • Udstillingen er en del af Mytologisk Art Festival og Trekantområdets Festuge.

Historien bag fotografiet

Bag kameraet står 32-årige Akram Mosleh Skaikar. Han er oprindelig fra Syrien, men kom til Danmark i 2015. Og så er han fotograf.

- Fotografering og fotografi blev mit private univers her i Danmark. Jeg følte mig alene og langt fra min egen kultur og familie. Det var mit frirum at begynde at fotografere, og ret hurtigt fik det en kunstnerisk retning, siger Akram Mosleh Skaikar.

Han er beæret over at få muligheden for at fotografere til udstillingen, som er rammet ind omkring den kristne tro og tvivl.

- For mig er det lige meget, om jeg fotograferer kristne, muslimer eller noget tredje. For mig er det fotografiet, det handler om. Men et fotografi er ikke bare et fotografi. Der er altid en historie bag, siger han.

I alt bliver der 10 portrætter af folk, der tror på noget.

Bog på vej

Bag udstillingen er kurator Flemming Midtgaard. Han er med til fortælle historierne bag fotografierne, da han står for at interviewe de portrætterede, idet der til hvert portræt bliver tilknyttet et citat.

- Når vi vælger at fokusere på tro, er det også vigtigt at huske tvivlen, for uden tvivl er der ingen tro. Vi har valgt at fokusere på den kristne tro og de nuancer og retninger, der er inden for den, siger Flemming Midtgaard, som også er formand for Jelling Heritage.

Udover udstillingen er det planen at udgive en bog med Akram Mosleh Skaikars fotografier.

- Målet er at lave 50 portrætter til bogen, som bliver udgivet næste år, siger han.

Efter tiden i Kollerup flyttede Hans Kurt Debel-Hansen til Sankt Nicolai Kirke i Vejle, inden han sluttede af i Gårslev Kirke. Derudover har han været engageret i bestyrelsen for Sudanmissionen (i dag Mission Afrika). Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotte lukker Fakta på Uhrhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce