Annonce
Jelling

Syv anbefalinger til festivalen: Her bør du spise, drikke eller gøre begge dele

Øl går man aldrig galt i byen med, men vil man gerne prøve noget andet, så har Bettina Küsch fra Jelling Musikfestival tre bud på barer, man bør kigge forbi. Arkivfoto
Er du på jagt efter et godt måltid eller en god brandert, så kommer her syv anbefalinger fra Jelling Musikfestival.

Jelling: Der er stor forskel på behovet for mad og drikke på en festival. Nogen tømmer baren for øl og skal måske lige have en hurtig burger til natmad, andre vil gerne nyde musikken med et glas vin og i løbet af dagen gå på opdagelse i madboderne.

Begge muligheder, og alt derimellem, er der plads til på Jelling Musikfestival, der de seneste år har gjort mere og mere ud af udvalget af mad og drikke.

Siden sidste års festival har Bettina Küsch siddet og planlagt dette års udvalg af boder, og hun kommer her med sine anbefalinger til det, man ikke må gå glip af i løbet af de fire dages fest:

Roterende Gris får en makker

Steaks eller helstegt pattegris - et nærmest umuligt valg. Foto: Nicolai Skovgård

Den helstegte pattegris skal dele telt med en masse steaks i år. I et 30 meter langt telt ved Søpavillonen vil gode, gamle Den Roterende Gris nemlig få selskab af Ferdinand Steakhouse.

- Det er gode steaks med hjemmerørt bearnaise, og det kan nydes både inde og ude, siger Bettina Küsch, der ikke kan lade være med at blive sulten bare ved tanken om den menu.

To gange gourmet

Ude på campen har folk rigeligt med drikkevarer med. Måske en goumetburger bliver tiltrængt i løbet af festivalen. Foto: Mette Mørk

Det her er egentlig to madsteder, men konceptet er det samme. Den ene er Gourmet Burger, den anden er Gourmet Hotdog - og begge findes i den nordlige del af pladsen.

Bettina Küsch fremhæver brioche-brød, store frankfurtere og mere hjemmerørt bearnaise - og sidevognen, der består af ristede kartofler med baconmayo.

Amok i klassisk dansk mad

Klassisk dansk mad er jo altid en favorit, og det får du blandt andet her. Foto: Nicolai Skovgård

Bettina Küsch kan slet ikke holde sig til tre madsteder i alt, så den sidste bliver et lille tema - og temaet er klassisk dansk mad, for det kan man få flere steder.

Smørrebrættet serverer smørrebrød med en lille snaps eller en Rød Tuborg til. Damernes Konditori klarer kagen til eftermiddagskaffen, og Mormors Mad laver stegt flæsk, tarteletter og brændende kærlighed.

- Bliver det mere dansk? spørger Bettina Küsch retorisk. Nej, vel.

Så er der sjusser

Sjusser, cocktails og udsigt til musikken på den store scene. Sådan er det i den her bar, når den modsat her holder åbent. Foto: Nicolai Skovgård

Sjusser Cocktail Bar dækker lige nøjagtig over, hvad man kan få - sjusser og cocktails. Ifølge Bettina Küsch vil der være godt gang i den 18 meter lange bar, der ligger lige ved siden af den store scene.

- Når der ikke er musik på den store scene, vil der være DJ's på i Sjusser-baren. De kommer fra Thunder-Power, og de er mega fede. De kan lave en rigtig fest, siger hun.

En øl og et slag bordtennis

Så kan man også forbrænde noget af det, man får indenbords. Forrest er det alternative bordtennisborde. Foto: Nicolai Skovgård

I forlængelse af Teltscenen finder man i år en sportsbar, der kommer til at servisere dem, der er til koncert inde i teltet, men som også kan bruges til at få afgjort et væddemål eller bare få lidt gang i kroppen. Der kan nemlig spilles lidt af hvert.

- Der er bordtennis og bordfodbold, og der er nogle små skæve spil, ligesom man også kan rafle, siger Bettina Küsch.

Gin og rom med øl som nabo

Skybaren var ikke kommet op, da avisen var forbi et par dage før festivalen. Foto: Nicolai Skovgård

Skal man have et godt overblik over pladsen er Skybar stedet. Skal man miste det overblik, er Skybar også stedet. Derude midt på pladsen kan man nemlig drikke gin eller rom i lange baner.

- Der er et bredt sortiment, så man kan både få gin fra Gordon's eller Jinzu og rom fra Zacapa eller Captain Morgan. Det bliver et lækkert midterområde, hvor man kan sidde og hygge - luksus, uden det bliver højtravende, siger Bettina Küsch.

Skybar er placeret ude i midten af det område, hvor Teltscenen og Ny Scene er - og den har Jacobsens Specialøl Bar som nabo.

En kombi af vin og tapas

Det her har hyggepotentiale. Foto: Nicolai Skovgård

Til sidst en kombination. Den får man i Vin & Tapas, hvor festivalen i samarbejde med Wineshop.dk kan tilbyde et bredt udvalg af vin - over 30 forskellige, og hvor Skovsgaards Delikatesser står for en lækker omgang tapas.

- Her kan man trække stikket og få et lille pusterum - enten ved at sætte sig i fællesskab med andre og møde nye mennesker eller ved sit eget cafébord. Og så kommer der en overdækket gårdhave og en skybar, hvor man kan sidde og få en fed vinoplevelse - og selvfølgelig i rigtige vinglas, siger Bettina Küsch.

Vin & Tapas findes ved indgangen nær Søpavillonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Her smager de sovsen til

Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce