Annonce
Jelling

Syv forskellige kan vinde: Derfor fortjener de frivillige ildsjæle denne pokal

Det er denne Frivilligpris, der uddeles onsdag 13. marts før generalforsamlingen i Jelling forenede Sporstklubber. Foto: Ole Holmgaard
Jelling forenede Sportsklubber har oprettet en ny pris til årets frivillige indsats, og den første modtager skal findes blandt syv nominerede. Vinderen afsløres lige før generalforsamlingen 13. marts.

Jelling: På onsdag bliver en ny pris for første gang uddelt i Jelling forenede Sportsklubber.

Frivilligprisen gives for at hylde en frivillig person eller gruppe af personer, der i løbet af det forgangne år har ydet en særlig indsats for foreningen, og til den første uddeling er der fundet syv nominerede.

Prisen uddeles onsdag 13. marts i Gormshallen forud for generalforsamlingen i Jelling fS. Som en lille optakt kan man her læse lidt om de syv nominerede, og hvorfor de fortjener at vinde prisen.

Trænere giver afkald på godtgørelse

Der er en kunstgræsbane på vej til Jelling, og sådan en er ikke gratis at bygge. Der er der hentet midler ind fra mange steder, men der skal også selv spyttes penge i projektet. Derfor gav trænerne i fodboldafdelingen i 2018 afkald på deres økonomiske godtgørelse til fordel for, at pengene kunne bruges på den nye bane.

Og de gør det igen i år. For det er de i samlet flok nomineret til prisen.

- Det er en anerkendelse af, hvad det vil sige stå sammen i et fællesskab for at skabe muligheden for en kunstbane i Jelling. Beløbet er ikke nok i sig selv, men det viser en kæmpe symbolsk opbakning til projektet. Trænerne står mange af dem på banerne to dage om ugen og har kampe i weekenden, og alligevel vælger de at give deres godtgørelse til projektet. For den enkelte er det måske et symbolsk beløb, men det er 250.000-300.000 kroner, som vi fra fodboldafdelingen kan give til projektet, og det er vi stolte af, så derfor fortjener trænerne en stor anerkendelse, siger formand Thomas Andersen.

Ekstraordinær indsats med ny hjemmeside

På vegne af bestyrelsen i gymnastikafdelingen har formand Steen Wacher nomineret Michelle Tronier Kruse til prisen for sin indsats med den samlede forenings nye hjemmeside. Hun er født og opvokset i Jelling, men bor nu i Aarhus, og Steen Wacher fremhæver, at hun på trods af den kilometermæssige store afstand stadig ligger et enormt arbejde og kæmpe engagement i foreningen.

- Hun er lidt af en haj til Excel, så hun klarer alt med kontingenter, medlemslister og sådan noget for gymnastikafdelingen, hvor vi er foran de andre afdelinger på grund af hende. Sideløbende har hun så været tovholder på den nye hjemmeside, fordi hun har nogle kompetencer inden for digital markedsføring. Hun har brugt meget tid på at lave hjemmesidens platform og snakke med alle afdelingerne om, hvordan deres sider skulle se ud, siger Steen Wacher.

Trofast og tålmodig Tigers-træner

Da kvinderne på floorballholdet Jelling Tigers stod uden træner, trådte Steffan Wetke til. En knæskade betød, at han ikke længere kunne spille på herrernes hold, og det er der et damehold, som er glade for, da de på den måde fik en forrygende træner, som de har nomineret til frivilligprisen.

- Steffan møder trofast, og meget velforberedt, op til træning uge efter uge. Hans passion for og kærlighed til floorball samt hans engagement og kæmpe tålmodighed er i høj grad med til at udvikle holdet. Steffan tilpasser hele tiden træningen til holdet, så både nye og gamle spillere kan være med og bliver udfordret, samtidig med at vi har det sjovt – og så forklarer han hellere end gerne tingene flere gange, hvilket får alle til at yde deres bedste på floorballbanen, skriver Stine Bo Nørgaard fra dameholdet i indstillingen af Steffan Wetke.

En vellidt og velforberedt ildsjæl

Pia Duus har på vegne af bestyrelsen i JfS Håndbold indsendt to nominerede til prisen, og den ene er ungdomstræner Jannie Skov.

- Hun er en ildsjæl, der brænder for lære at børnene at spille håndbold. Man kan se, at hun er godt forberedt, for hun har altid mange stationer i gang til træningen. Hun har forældre til at hjælpe sig, men hun får det selv sat op, og hallen er fyldt med alverdens ting. Og så er hun god til at igangsætte initiativer. Det gælder blandt andet at lave overnatning i hallen og sommerhåndbold udenfor, hvor hun samtidig er god til at samle de andre trænere, så alle kan deltage, siger Pia Duus, der også fremhæver Jannie Skovs evne til at tage sig af børnene.

En benhård forhandler med et utroligt engagement

Marlene Dvinge har været håndboldtræner, da hendes egne børn var unge, og siden har hun været med i bestyrelsen i JfS Håndbold - tidligere som formand og nu som kasserer. Det vil bestyrelseskollegerne gerne hylde.

- Hun har i en lang årrække været med til at sikre, at der er håndbold i Jelling. Det er svært at skaffe medlemmer og trænere i klubberne, og der gør hun et kæmpe arbejde for at få det til at fungere her i byen. Og så har hun en utrolig stor viden efter så mange år - og et utroligt engagement - der gør, at hun også tilbyder at hjælpe os andre med vores opgaver. Marlene har også et godt samarbejde med Jelling Musikfestival og sørger for, at klubben tjener nogle penge på at lave opgaver for dem - og der er hun i øvrigt en benhård forhandler, siger Pia Duus, formand for håndboldafdelingen.

Instruktører holder fast i det vigtige juniorhold

De laver et kæmpe stykke arbejde for 70-80 gymnaster hver eneste uge, skriver en forælder om instruktørerne på Jelling fS' juniorhold i gymnastik, og derfor er de nomineret til årets pris. Formand for afdelingen Steen Wacher uddyber:

- Instruktørerne gør det, fordi de ved, at det er vigtigt for foreningen, at vi har et juniorhold. Det er en slags belønning for alt det gymnastik, man har dyrket som barn, at man på et tidspunkt kan komme på juniorholdet, og derfor holder de fast i, at vi skal have sådan et hold i foreningen. Og så har de gjort det i mange år, og man kan måske sige, at de har gjort det, de skulle. Men de bliver ved, og de fortsætter med et engagement og en lyst, og jeg synes, det er værd at anerkende, siger Steen Wacher.

Når fritiden går med at skaffe en kunstgræsbane

Steen Petterson er og har været tovholder på det store projekt, som det har været at få en kunstgræsbane til Jelling. Der er lagt utrolig meget tid, energi og vilje i projektet fra Steen Pettersons side, lyder det i indstillingen, som den konstituerede formand for Gormshallen, Annette Skov, har indsendt til Jelling fS.

- Jeg er til daglig i hallen, så jeg har tit set ham hernede, hvor han blandt andet har holdt en del møder. Så han har brugt meget energi og fritid på det, og han har vist et stort engagement og virkelig kæmpet for sagen. Så det er derfor, at jeg har nomineret ham. Og så fordi, at han ikke gør det for sin egen skyld, men for hele Jelling, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce