Annonce
Fredericia

Syv meninger om valgkampen: Astronomiske beløb, for meget Paludan og fedt forældreopråb

Landsbytorvet i Bredstrup-Pjedsted var sidste stop for Fredericia Dagblads pølsevognsrundtur under valgkampen. Her ses Peter Martin Pedersen fra Partiet Klaus Riskær Pedersen (i blå skjorte) i snak med et par vælgere. Foto: Klaus Madsen
Fredericia Dagblad bød for sidste gang i valgkampen på "Politik og pølser". Denne gang i Bredstrup-Pjedsted, hvor vi spurgte vælgerne, hvad der har gjort indtryk på dem i valgkampen.
Annonce

Bredstrup-Pjedsted: Fredericia Dagblad havde mandag sidste stop i den pølsevognsrundtur, vi i løbet af valgkampen har haft i kommunen.

På landsbytorvet i Bredstrup-Pjedsted kunne man få en gratis pølse for en snak med en lokal folketingskandidat, ligesom de fire andre steder i "Politik og pølser"-rundturen.

Politikerne var Jens Jonatan Steen (S), Peter Martin Pedersen fra Partiet Klaus Riskær Pedersen, Kirsten Cordtz (Enhedslisten) og Karina Lorentzen (SF). Mens de spiste hotdogs og snakkede politik, stillede Fredericia Dagblad det samme spørgsmål til flere vælgere:

Hvad har gjort mest indtryk på dig i valgkampen? Her er svarene:

Politikere manipulerer med tallene

Peter Koller, Pjedsted. Foto: Klaus Madsen

Peter Koller, Pjedsted, 70 år: Den der overbudspolitik og fuldstændige talmanipulation, de kommer med, hvor man lægger tal oveni hinanden og får astronomiske beløb, fordi det skal se voldsomt ud. Noget af det, der har været afgørende, har været de årlige besparelser på to procent, som man har gennemført. Det har medført, at man må lukke VUC'er rundt omkring i landet, og det rammer også sygehusene, hvor de pisker af sted som sindssyge. Det, der så er underligt, er at de samtidig har givet skattelettelser til dem, der har allermest.

Blå forslag om ting, de ikke kunne finde ud af

Lis Holtegaard, Pjedsted. Foto: Klaus Madsen

Lis Holtegaard, Pjedsted, 66 år: Det er alle de mange partier. Den blå side er kommet med en hel masse forslag om ting, man ikke har kunnet finde ud af de sidste fire år. Men man skal holde det op imod de ting, de har gjort de sidste fire år. Og så kan man se, om de stemmer overens. Kulturen har desværre slet ikke været på dagsordenen. I de mange kandidattest, man kan tage, er kulturen desværre heller ikke med.

Paludan får for meget opmærksomhed

Søren Winther, Bredstrup og sønnen Thor. Foto: Klaus Madsen

Søren Winther, Bredstrup, 31 år (med sønnen Thor, 5): Jeg synes, Rasmus Paludan har fået mere opmærksomhed, end han burde have. Han står for nogle ting, som ikke er gode for Danmark. Og i mine øjne har der været alt for meget snak om det. Jeg tror, jeg stemmer på Liberal Alliance, og det handler meget om friheden. Hele tanken om, at staten ikke skal bestemme det hele.

Nyt parti overtræder alle regler

Ole Sørensen, Pjedsted. Foto: Klaus Madsen

Ole Sørensen, Pjedsted, 63 år: Det der parti, der ikke fortjener at blive nævnt ved navn, og da slet ikke deres partistifter. De overtræder alle spilleregler, og hver gang, de har trådt over stregen og bliver konfronteret med det, så siger de: Det var bare for sjov. Det er betænkeligt, både set med indenlandske briller, men også ud fra Danmarks omdømme. Hvis det rygtes, får vi en ny Muhammedkrise.

Og hvis jeg skal sige noget positivt, så er det de kandidater, der er mødt op herude i dag. Tidligere har vi haft vælgermøder i forsamlingshuset, men det har vi ikke denne gang. Til gengæld har fået besøg af pølsevognen, og det giver en anden og mere afslappet snak.

Skolepolitik har fyldt for lidt

Karen Pagh fra Bredstrup. Foto: Klaus Madsen

Karen Pagh, Bredstrup, 57 år: Pension og tilbagetrækning har været store emner. Men ingen af de to fløje har været særligt konkrete i deres svar. Det siger begge, at de vil gøre noget, men det er for ukonkret. Set fra mit eget synspunkt, så har skolepolitikken fyldt for lidt. Jeg er selv lærer, og jeg oplever, at børns trivsel er truet af den hverdag, de har. Det prøvede jeg at snakke med socialdemokraterne om i dag, men de synes, at børn har gode vilkår i folkeskolen. Jeg synes, der er en præstationskultur, hvor læring og tests er i højsædet fremfor trivsel og dannelse.

Valgkamp med mange emner

Dan Ravn Larsen, Pjedsted. Foto: Klaus Madsen

Dan Ravn Larsen, Pjedsted, 36 år: Det har været fedt at se det forældreopråb, som har ført til en debat om minimumsnormeringer. Det er noget, der er kommet nedefra, og så hoppede politikerne med på den. Det har været dejligt, at udlændingepolitikken ikke har domineret valgkampen så meget. Det er et vigtigt emne, men der er også mange andre vigtige emner. Det har været en alsidig valgkamp, hvor der har været plads til at debattere mange forskellige emner. Og det har ikke været så meget en præsidentvalgkamp, som det har været tidligere.

Dejligt med fokus på miljøet

Thomas Sletting Hvilborg med sønnen Niels. Foto: Klaus Madsen

Thomas Sletting Hvilborg, Bredstrup, 46 år (med sønnen Niels, 11): Jeg synes, tonen i valgkampen har været god. Og så har det været rart at se den store fokus, der har været på miljøet og ikke så meget på indvandrere. Der er kommet flere fokusområder på banen, og der har ikke været så meget symbolpolitik som førhen. Jeg tror, jeg stemmer på de radikale, og det bliver første lang i mit liv, at jeg stemmer så langt mod venstre.

Pølser og politik

Fredericia Dagblad/Elbobladet inviterer til "Politik og pølser" op til folketingsvalget 5. juni. Vi besøger fire byer, hvor vælgere kan møde lokale Folketingskandidater, som er på stemmesedlen.
Konceptet er enkelt: Har man et spørgsmål til en politiker, får man en gratis pølse.

Vi har besøgt Erritsø, Egeskov, Skærbæk, Prinsessegade i Fredericia og Bredstrup-Pjedsted.

Din stemme - dit valg

Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet dækker valgkampene til EU- og folketingsvalg. Denne gang med ekstra kræfter. Vi har takket ja til 75.000 kroner i økonomisk støtte til dækningen af begge valg. Støtten kommer fra demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Byråd.
Vi har taget imod støtten, da vi ser det som en af vore vigtigste opgaver at være medvirkende til, at flest mulige fredericianere går i stemmeboksene på bedst muligt oplyst grundlag.
Vi har som et ufravigeligt krav naturligvis betinget os fuld redaktionel frihed i forhold til, hvilken dækning vi laver ud fra støtten. For at tydeliggøre det for læserne er den redaktionelle dækning, der er økonomisk støttet, tydeligt markeret med en særlig grafisk opsætning i printudgaverne af Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce