Annonce
Vejle

Syv ud af 16 ansatte er væk: Byggesagsafdeling ramt af stort mandefald

Byggesagsafdelingen er blevet et smertensbarn for os. Det er meget beklageligt. Vi skal tilbage til Vejles ry for at kunne levere en byggesag hurtigt, siger borgmester Jens Ejner Christensen.
Stort mandefald og forventninger, der ikke blev opfyldt, har lagt Vejle Kommunes byggesagsbehandling ned til skade for væksten i kommunen. Nu er politikerne klar med to millioner kroner ekstra om året.
Annonce

Vejle: "Genrejsning af afdeling" er den usædvanlige overskrift på et punkt på det seneste møde i økonomiudvalget under Vejle Byråd. Politikerne var enige om, at der skal sættes ekstra to millioner kroner af hvert år fremover til byggesagsafdelingen, der er ved at drukne i sager.

Der er to hovedårsager til, at det er gået sådan. Den ene er, at der ikke er så mange sager, hvor brugerne betaler gebyr som ventet. Den anden er, at der går mere tid pr. byggesag, end man havde regnet med. Andre dele af forklaringen er flere henvendelser med spørgsmål, der ikke kræves gebyr for samt en lov, der sænkede gebyret på de enkle sager med 30 procent, uden at der er givet afdelingen kompensation. Desuden har man hvert år siden 2017 i budgettet prisfremskrevet indtægterne, selv om taksterne ikke er sat op.

- Det er blevet lidt et smertensbarn for os. Det er meget beklageligt. Vi skal tilbage til Vejles ry for at kunne levere en byggesag hurtigt, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Omstændighederne har ramt afdelingen på personalet. Afdelingens dårlige økonomi har blandt andet medført, at der ikke er ansat vikarer ved barsel og længerevarende sygdom, hvilket har presset de tilbageværende medarbejdere. Afdelingen er uden afdelingsleder, og at to medarbejdere har forladt deres stillinger, uden at der er penge til at genbesætte stillingerne. Yderligere tre medarbejdere har pr. 1. maj sagt deres stillinger op med udgangen af maj, og en medarbejder er blevet sygemeldt med stress.

Den voksende sagsbehandlingstid på byggesager er problematisk, fordi den kan virke som en bremse på væksten i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce