Annonce
Navne

Tæt bispevalg er ovre, og Bennedsgaard bliver, hvor hun er: I Horsens

Kirkelige kræfter i Nordjylland opfordrede Annette Bennedsgaard til at gå efter jobbet som biskop. Nu - efter et halvt års arbejde for at vinde de stemmeberettigedes gunst - har hun tabt et tæt valg om den ærefulde post. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Færre end 100 stemmer skilte Annette Bennedsgaard fra nordjysk toppost. Nu vil hun sætte blomster i vand, tage nogle stille stunder med familien og fortsætte sit job i Horsens Provsti.

Valg: Provsten i Horsens Provsti hedder også fremover Annette Bennedsgaard.

Det ligger fast efter et meget tæt valg om posten som biskop i Aalborg Stift, som Bennedsgaard rakte ud efter. Men tabte.

Da stemmerne var talt op onsdag 27. oktober, stod det klart, at vinderen af det kirkeligt ærefulde hverv blev Bennedsgaards modstander, Thomas Reinholdt Rasmussen, nuværende provst i Hjørring Søndre Provsti.

Annonce

Den nordjyske provst fik 829 stemmer ved valget, mens Bennedsgaard fik 743.

Bispevalget, som Bennedsgaard blev opfordret til at stille op ved, har været en langstrakt affære, og den seneste afstemning var således anden runde af dysten, der begyndte i april.

Takker med ydmyghed for, at nogen kaldte

Efter nederlaget lykønsker Annette Bennedsgaard sin modstander og retter fokus mod sit job i Horsens.

Tak til de folk, der støttede mig og stemte på mig ved bispevalget. Tak til de folk rundt i alle provstier, der har arbejdet for mit kandidatur. Jeg ønsker det bedste for Aalborg Stift.

Annette Bennedsgaard på Facebook

- Tak til de folk, der støttede mig og stemte på mig ved bispevalget. Tak til de folk rundt i alle provstier, der har arbejdet for mit kandidatur. Jeg ønsker det bedste for Aalborg Stift.

- Nu vil jeg fortsætte mit dejlige arbejde som provst i Horsens og mit hverv som formand for provsteforeningen. Men først sætter jeg blomster i vand, tager nogle stille stunder med familien og takker med ydmyghed for, at nogen kaldte, skriver hun på Facebook.

50-årige Thomas Reinholdt Rasmussen, som overtager bispesædet i Aalborg Stift fra den afgående biskop Henning Bro Toft, tiltræder 1. december.


Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Annonce