Annonce
Vejle

Tæt på alle caféerne og restauranterne: Vejle får et nyt teststed lige i midtbyen

Nyeste testmulighed åbner på onsdag. Arkivfoto: Mette Mørk
Med det nyeste sted kan man blive lyntestet hele 13 steder i Vejle Kommune.

Vejle: Fra onsdag kan du atter gå på café og restaurant. Men inden du sætter dig til bords, skal du lige fremvise et coronapas, hvoraf det fremgår, at du enten er vaccineret mod covid-19 eller er testet negativ indenfor de seneste 72 timer.

Samme dag bliver det heldigvis også nemmere at blive podet inden serveringen. For her åbner endnu et teststed lige midt i byen tæt på alle de nyåbnede fristelser. Nyeste skud på stammen over lyntest finder man i shoppingcentret Bryggen.

Det åbner 21. april klokken 9 og lukker først klokken 20. Sådan ser åbningstiderne ud alle hverdage, og i weekenden, lørdag og søndag, hedder det klokken 10-20. Lokalet, man bliver testet i, ligger i stueplan og er ifølge Vejle Kommunes hjemmeside handicapvenligt.

Annonce

Dermed byder kommunen fremover på i alt 13 steder, hvor man kan blive podet i næsen. Derudover har Region Syddanmark pcr-testcentret på Tysklandsvej. Her bestiller man forinden tid på coronaprover.dk.

Undgå lange køer

Alle de andre steder er det ikke nødvendigt at bestille en tid inden. Her møder man bare op. Det er personale fra virksomheden Carelink, der står for podningen. Alle fra 12 år kan få en lyntest. Børn under 15 år skal være i følge med en forælder eller en værge.


Vi arbejder hele tiden på udvide og tilpasse vores testkapacitet.

Vejle Kommune, fra kommunens hjemmeside


Du skal bære mundbind og medbringe dit gule sundhedskort. Alternativt pas, kørekort eller legitimationskort. Svaret kommer som regel i løbet af et kvarter.

Der er i øjeblikket meget pres på kommunens teststeder. Det skriver Vejle Kommune selv på sin hjemmeside. Det forsøger den at gøre noget ved.

- Og vi arbejder hele tiden på udvide og tilpasse vores testkapacitet, noterer den videre og opfordrer til at undgå tider med spidsbelastning.

Der er især meget pres på søndag og mandag, fremgår det, mens der er bedre plads lørdag og tirsdag. Der er også mindre pres på om formiddagen end morgen og eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce