Annonce
Vejle

Tættere på afklaring: Studiepraktik giver afgangselever forsmag på studielivet

Under studiepraktikken kan afgangseleverne få en smagsprøve på studiemiljø, det faglige indhold og de talrige timer, der venter på universiteternes læsesale. Arkivfoto

I slutningen af uge 43 lukker en lang række videregående uddannelser dørene op for afgangselever fra landets ungdomsuddannelser. Her får de mulighed for at blive klogere på, hvilken retning studierne skal tage.

Danmark: Tusindvis af danske unge bevæger sig i slutningen af ugen mod de videregående uddannelsessteder, som igen åbner dørene for studiepraktik og et indblik i, hvad studielivet indebærer.

11.500 studiepraktikanter skal fra 24.-26.-oktober stifte bekendtskab med hverdagen som studerende, undervisningsformen og uddannelsernes faglige indhold - med henblik på at nå tættere på en afklaring omkring individuelle fremtidsplaner.

I en pressemeddelelse oplyser sekrateriatet for Studiepraktik, at praktikdagene skal sætte gang i refleksionerne hos deltagerne, uanset om de allerede har lagt sig fast på frømmeuddannelsen eller stadig afsøger det brede udvalg af videregående uddannelser.

Studiepraktik

Studiepraktik er et landsdækkende samarbejde mellem ungdomsuddannelserne, de videregående uddannelser og Studievalg Danmark.11.580 studiepraktikanter fra 300 forskellige ungdomsuddannelser er i 2018 tilmeldt et praktikforløb.

Studiepraktikken er for unge, der er i færd med sidste år på deres gymnasielle uddannelse, har afsluttet en ungdomsuddannelse eller har en erhvervsfaglig baggrund.

Videregående uddannelser i hele landet

I alt 555 uddannelser deltager i Studiepraktik 2018 og er en del af det landsdækkende samarbejde mellem ungdomsuddannelserne, videregående uddannelser og Studievalg Danmark.

Enkelte uddannelsersteder i byerne Sønderborg, Esbjerg og Herning tager fremvisningen af studietilværelsen skridtet videre og inviterer praktikanterne på rundtur i byen.

De videregående uddannelser, der deltager i Studiepraktik 2018, tæller både universiteter, erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime og kunstneriske uddannelser.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce