Annonce
Vejle

Tættere på afklaring: Studiepraktik giver afgangselever forsmag på studielivet

Under studiepraktikken kan afgangseleverne få en smagsprøve på studiemiljø, det faglige indhold og de talrige timer, der venter på universiteternes læsesale. Arkivfoto

I slutningen af uge 43 lukker en lang række videregående uddannelser dørene op for afgangselever fra landets ungdomsuddannelser. Her får de mulighed for at blive klogere på, hvilken retning studierne skal tage.

Danmark: Tusindvis af danske unge bevæger sig i slutningen af ugen mod de videregående uddannelsessteder, som igen åbner dørene for studiepraktik og et indblik i, hvad studielivet indebærer.

11.500 studiepraktikanter skal fra 24.-26.-oktober stifte bekendtskab med hverdagen som studerende, undervisningsformen og uddannelsernes faglige indhold - med henblik på at nå tættere på en afklaring omkring individuelle fremtidsplaner.

I en pressemeddelelse oplyser sekrateriatet for Studiepraktik, at praktikdagene skal sætte gang i refleksionerne hos deltagerne, uanset om de allerede har lagt sig fast på frømmeuddannelsen eller stadig afsøger det brede udvalg af videregående uddannelser.

Annonce

Studiepraktik

Studiepraktik er et landsdækkende samarbejde mellem ungdomsuddannelserne, de videregående uddannelser og Studievalg Danmark.11.580 studiepraktikanter fra 300 forskellige ungdomsuddannelser er i 2018 tilmeldt et praktikforløb.

Studiepraktikken er for unge, der er i færd med sidste år på deres gymnasielle uddannelse, har afsluttet en ungdomsuddannelse eller har en erhvervsfaglig baggrund.

Videregående uddannelser i hele landet

I alt 555 uddannelser deltager i Studiepraktik 2018 og er en del af det landsdækkende samarbejde mellem ungdomsuddannelserne, videregående uddannelser og Studievalg Danmark.

Enkelte uddannelsersteder i byerne Sønderborg, Esbjerg og Herning tager fremvisningen af studietilværelsen skridtet videre og inviterer praktikanterne på rundtur i byen.

De videregående uddannelser, der deltager i Studiepraktik 2018, tæller både universiteter, erhvervsakademier, professionshøjskoler og maritime og kunstneriske uddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

69-årig kører ind i bil fra campingplads

VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

VB

VB skuffede med uafgjort efter rædselsstart

Annonce