Annonce
Jelling

Tømrer fik brud på ryggen: Faldt 2,6 meter ned fra stillads med 'alvorlige fejl og mangler'

Arbejdstilsynet fandt alvorlige fejl og mangler på et stillads, da tilsynet rykkede ud til en arbejdsulykke ved Haverne i Jelling. Foto: Leif Baun
Arbejdstilsynet uddelte to strakspåbud efter arbejdsulykke ved Haverne, hvor en tømrer faldt ned og ramte betonkant
Annonce

Jelling: Arbejdstilsynet konstaterede "alvorlige fejl og mangler" på et stillads, som en tømrer faldt ned fra mandag formiddag.

Det oplyser Arbejdstilsynet, som blev tilkaldt til arbejdsulykken i Haverne i Jelling, hvor en række nye huse er under opførelse.

Ifølge Arbejdstilsynet faldt en tømrer 2,6 meter ned fra stilladset, da han var ved at montere et sidste bræt på taget.

Stilladset var under nedtagning og ulykken skete ifølge Arbejdstilsynet, da tømreren trådte på et stilladsdæk, som faldt ned.

Tømreren fik stilladsdækket over sig og ramte i faldet en betonkant

- Arbejdstilsynets undersøgelse af ulykken har resulteret i to strakspåbud til virksomheden, dels om, at man sikrer, at færdsel på stilladset kan ske forsvarligt, og dels om øvrige fejl og mangler på stilladset, som blev konstateret ved samme lejlighed, siger tilsynschef ved Tilsynscenter Syd, Lene Teilberg.

Annonce

Tre brud på ryggen

Ifølge Poul Anker Frederiksen, der er intern bygherrerådgiver ved bygherren Vestjysk Ejendomsadministration, VEA, har tømreren, der faldt ned fra stilladset, det efter omstændighederne godt.

- Jeg har ikke selv talt med vedkommende, men som jeg har fået det oplyst, har han fået tre brud på ryggen, men er ikke lammet. Han har udsigt til at skulle gå med støttekorset i tre-fire måneder, men forventes ikke at få mén af ulykken og forventes at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Poul Anker Frederiksen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger er tømreren, ansat hos en lokal underentreprenør.

- Det er også min forståelse, siger Poul Anker Frederiksen.


Som jeg har fået det oplyst, har han fået tre brud på ryggen, men er ikke lammet. Han har udsigt til at skulle gå med støttekorset i tre-fire måneder, men forventes ikke at få mén af ulykken og forventes at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet

Poul Anker Frederiksen, intern bygherrerådgiver VEA


Han tilføjer, at der nu skal laves en redegørelse om ulykken og afholdes et ekstraordinært sikkerhedsmøde med Arbejdstilsynet i kølvandet på ulykken.

Tømreren udskrives ifølge avisens oplysninger onsdag fra hospitalet.

Annonce

Konflikt lurede

Byggepladsen ved Haverne har før været i offentlighedens søgelys.

Byggepladsen var i sommer centrum i en faglig kamp, hvor fagforbundet 3F Vejle truede med konflikt mod et litauisk firma, som var hyret som underentreprenør på byggepladsen.

3F Vejle var vrede over, at de litauiske ansatte blev underbetalt med en aflønning på 51 kroner i timen.

Efter møder mellem fagforbundet og hovedentreprenøren, Skibbild Entreprise fra Videbæk, besluttede det litauiske firma at trække sig helt ud af Danmark fremfor at indgå dansk overenskomst.

Ved arbejdsulykken mandag var politiet også til stede på byggepladsen sammen med Arbejdstilsynet. Det er fast praksis, når der ringes 112.

VEA oplyser, at byggeriet ved Haverne følger tidsplanen og at de sidste indflytninger vil ske omkring den 30. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce