Annonce
Give

Ta' cyklen med på skulpturvandring

Cykelvandringen i 2016 blev en fugtig affære. Ikke på grund af øllet ved rastepladsen ved Solhjulet, men fordi regnen var i sit gavmilde hjørne. Arkivfoto: Børge Larsen
Skulpturbyen arrangerer tirsdag 3. september årets sidste gratis skulpturvandring. Den kommer rundt til skulpturerne i periferien af Give og foregår på cykel.

Give: Skulpturvandringerne koncentrerer sig normalt om nogle af de mange skulpturer, der er placeret i midtbyen.

Men på tirsdag er der mulighed for at komme rundt til skulpturerne lidt uden for centrum. Det er Skulpturbyen, der arrangerer rundturen, der kommer til at foregå på cykel med både Hanne Lund og Mette Hindhede i udbrud som guider. Tempoet bliver dog ikke sat højere, end alle kan følge med.

Rundturen vil give mulighed for et gensyn med nogle af de skulpturer, der tidligere har stået i midtbyen, men nu har fået anvist en plads lidt borte fra midten. Deltagerne vil også få mulighed for at kigge nærmere på nogle af de mere hemmelige skulpturer, som Skulpturbyen også rummer.

Det drejer sig blandt andet om to værker, der begge hedder "Vandkunst". De står i hver sin ende af byen, den ene ved Søndermarksskolen. Den er testamenteret til netop den placering af Agathe og Christian Hansen Jessen.

Den anden vandkunst står ved Give Lystanlæg mod Diagonalvejen. Den kan ses fra vejen, men er dog gemt af vejen bag en hæk. Dermed skjules væsentlige del af værket og de færreste tilskuere kommer så tæt på, at de bemærker ansigterne i det udklækkede bronzeæg på soklen. Men det syn får man mulighed for på tirsdag.

Her slutter den cyklende skulpturvandring ved rastepladsen ved Solhjulet. Herfra er udkig til den store skulptur i rundkørslen og der er mulighed for at studere plancherne, der fortæller om både oprindelsen og arbejdet med at fremstille "Solhjulet".

Der bliver også mulighed for at slukke tørsten med en lille forfriskning. Vejret kan blive omskifteligt, så man bør sikre sig med regntøj. Det er svært at cykle med en paraply.

Vil man med på turen, skal man cykle op til Huset, hvorfra der afgang tirsdag 3. september klokken 18.30.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

Live: Tager VB 4. hjemmesejr på stribe?

Annonce