Annoncørbetalt indhold

Tag en uddannelse i det fri og bliv friluftsvejleder

Elsker du at være aktiv og at være udendørs? Så bør du måske tage en friluftsvejlederuddannelse. Med denne uddannelse får du skillsettet til at arrangere og gennemføre aktiviteter inden for eksempelvis havkajak, klatring, mountainbike, bushcraft og mange flere discipliner.

En action packed uddannelse ude i det fri

Uddannelsen til vejleder i friluft indeholder både teori og praksis, og du kommer til at få viden om alt lige fra udstyr, vedligeholdelse af udstyr, teknik og praktisk forståelse inden for de forskellige udendørs discipliner til naturlære samt historie og traditioner.

Du vil for eksempel også lære, hvordan man stabler større arrangementer på benene såsom i forbindelse ved teambuilding-aktiviteter. Du får dog også undervisning i førstehjælp og sikkerhed, for som friluftsvejleder har du ansvaret for andre mennesker. I samme boldgade vil du også få undervisning i pædagogik, så du lærer at formidle friluftslivet til dine elever, kursister, eller hvem det nu er, at du vejleder.

Mange der vælger denne uddannelse, er selv vilde med at være ude i naturen. Genkender du det hos dig selv, og har du lyst til at dele din kærlighed for naturen og livet udendørs med andre, så denne uddannelse det oplagte valg for dig.

Deltagerbetaling som regel et krav men mulighed for SU

Uddannelsen udbydes forskellige steder i landet og i forskellige former. Vælger du for eksempel at tage uddannelsen til friluftsvejleder som en akademiuddannelse ved et erhvervsakademi, så kan den vare op til 3 år på deltid. Vælger du derimod at tage uddannelsen ved et privat uddannelsesinstitut, så kan den tage så lidt som 10 mdr. og så endda som fuldtidsuddannelse.

Uanset hvor du tager din uddannelse, så kan du forvente, at der er deltagerbetaling på uddannelsen til friluftsvejleder. Hvor meget du skal betale for dine studier, kan afhænge af flere faktorer for eksempel ECTS-point og undervisningsformen. Ved nogle uddannelsessteder har du faktisk mulighed for at få SU som støtte under din uddannelsestid.

Nogle har også mulighed for at få tilskud til deres uddannelse som friluftsvejleder. Dertil kan faglærte såvel som ufaglærte medarbejdere i offentlige og private virksomheder søge om gratis videreuddannelse for op til 10.000 kr. årligt. Passer du ind i denne profil, kan du undersøge nærmere ved at kontakte din nærmeste leder.

Mange vejledere arbejder på uddannelsessteder

Efter endt uddannelse finder de fleste vejledere job i undervisningssektoren. Mange lander job i for eksempel daginstitutioner, hvor de får til opgave at introducere børn til naturen helt fra en ung alder. En uddannet friluftsvejleder kan også arbejde med voksne, der bor på bosteder. At være ude i naturen har en positiv effekt på humøret og velværet, og det skal man ikke undes, selv om man bor på bosted.

Det er også muligt at blive friluftsvejleder på efterskoler, hvor unge selv kan være med til at skræddersy deres ophold. Her kan det være, at du støder på og motiverer fremtidens friluftsvejledere.

Nogle ender også med at blive selvstændige friluftsvejledere på fuld tid, om end det kræver meget at være selvstændig erhvervsdrivende.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.