Annonce
Trekantområdet

Tag første stræk mod Caminoen på de fynske veje

Hvis du har lyst til at vandre, kan du prøve dig selv af på de danske pilgrimsruter, der blandt andet fører igennem Middelfart Kommune fra øst til vest. Hvis du er helt vild med at vandre, kan du fortsætte ad Hærvejen sydover mod Tyskland og måske endda helt til Caminoen. Foto: Colourbox
Hvis du drømmer om at vandre på Caminoen, så kan du øve dig lige her på vores fynske veje. Odense Pilgrimskreds har været med til at kortlægge pilgrimsruten, der også fører gennem Nordvestfyn, hvor du kan tage dig tid til at se nærmere på naturen eller slå et smut forbi de lokale kirker, der har mange historier at fortælle.
Annonce

Nordvestfyn: Måske har du gået på Caminoen. Måske ikke. Men nu er vejene på Nordvestfyn en del af en pilgrimsrute, der fører gennem hele landet, og - hvis man vil - videre ud på Hærvejen ved Vejen og videre sydover - helt til Nordspanien.

Odense Pilgrimskreds har været med til at kortlægge ruterne over Fyn helt fra Nyborg Slot over Odense og til Middelfart med en enkelt afstikker til Faaborg.

Hvis du skulle have lyst til at tage på pilgrimsvandring i det fynske, er der her en enestående mulighed for at få kigget nærmere på helt lokale steder, som også har en historie, der er værd at fortælle.

Den del af pilgrimsruten, der starter ved Gadsbølle, lige på den østlige side af kommunegrænsen til Middelfart, fører dig igennem "Røverskoven", der i 1100-tallet var et stort skovområde, der rakte fra Odense til Gelsted i vest og fra Verninge i syd til Morud i nord. Her fortæller sagnene, at den lokale befolkning så sit snit til at røve de gennemrejsende.

På vejen mod Brenderup fører vejen forbi Padesø Kirke og videre til Fjelsted mod Brenderup. Helt på kanten af øen fører ruten til Vejlby Camping, hvor de trætte føder kan få lidt hvile, inden turen går videre til Middelfart og over bæltet.

Alle ruter er udførligt beskrevet, og der er historisk materiale tilknyttet beskrivelserne, så du er sikker på at kunne opleve historiens vingesus, når du bevæger dig igennem det fynske landskab og måske endnu længere væk.

Så har du lyst til at få nogle kilometer i benene, så snør vandreskoene og find alle ruterne på santiagopilgrimme.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce