Annonce
Kultur

Tag hul på julen i Randbøldal

Der er masser af nisser, når der inviterers til julehygge i Randbøldal. Foto: VejleMuseerne
Væve- og papirlaugene på Randbøldalmuseet tager forskud på julestemningen og juler både inde og ude i weekenden, lørdag 23. og søndag 24. november.   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Randbøldal: Taditionen tro vågner Randbøldalmuseet fra sit vinterhi sidste weekend i november for at tage forskud på julens glæder. Væve- og papirlaugene inviterer indenfor til to hyggelige dage, hvor de historiske håndværk vises frem, og der kan arbejdes i værkstederne og købes alverdens dejlige juleting.

Kom, og kig nærmere på håndlavede nisser og hånddrejede juletræer, og skyl det hele ned med klejner og varme drikke lavet over bål på gårdspladsen, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

I det grønne juleværksted trylles der med naturens materialer til juledekorationer, advents- og dørkranse og snittenisser. I væve- og papirværkstederne er der mulighed for at væve bånd, lave julekort, klippe og flette stjerner, hjerter og fugle eller lave en musetrappe. Alt sammen under kyndig vejledning fra de dygtige vævere og papirmagere.

Annonce

Skriv til julemanden

Man kan naturligvis også skrive en hilsen til julemanden i Grønland på håndstøbt papir eller gå på jagt efter din helt egen yndlingsnisse.

I denne weekend kan man også opleve en udstilling af billedvæver Joan Baxters tolv vævede billeder, der er inspireret af novellen The Weaver af den skotske forfatter George Mackay Brown.

Der er åbent begge dage fra klokken 10 til 16. Arrangementet er gratis, men der er betaling for materialer ved nogle af aktiviteterne.

Efter julemarkedet er Randbøldalmuseet sæsonlukket indtil lørdag 14. marts 2020, hvor en ny permanent udstilling om stedets historie åbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce