Annonce
Kultur

Tag mobilen med og gå på jagt i fortiden

Gå på virtuel jagt med app'en woop. Der er tre ruter klar. Foto: Christine Beelaerts

Asperup: I Båring, Asperup og Roerslev kan man nu gå en rask spadseretur i fortiden, hvis man har en smartphone eller en tablet med sim-kort. Man skal blot downloade en gratis app ved navn "Woop" og slå den til, når man befinder sig i lokalområdet. Hvis man derefter trykker på "Jagt", vil man finde nogle ruter lavet af Asperup-Roerslev Lokalarkiv.

På de enkelte ruter er der angivet nogle punkter, som man ved hjælp af telefonen eller tabletten skal finde frem til.

Når man når frem, vil der på skærmen blive vist et billede af et hus eller et monument, som nu er fortid, eller som har ændret udseende eller funktion. Derefter får man stillet et spørgsmål med tre svarmuligheder, som man kan vælge imellem. Men der er kun et rigtigt svar. Når man har fundet det, kan man opsøge det næste punkt.

Hver rute er på 1½ til 3 kilometer og rummer 10 til 18 punkter. Efter endt spadseretur får man på skærmen vist sine point samt tidsforbrug, så systemet kan også bruges til en konkurrence.

I denne tid, hvor både børn og voksne får rørt sig for lidt, kan systemet motivere til en frisk tur i lokalområdet, og så bliver man undervejs ovenikøbet klogere på lokalområdets historie.

De tre jagter hedder henholdsvis :

"Roerslev lokalhistoriske jagt 2021". Den starter ved mindesten ved kirken og slutter ved smedjen.

"Asperup lokalhistoriske jagt 2021". Denne jagt starter ved graverhuset og slutter ved præstegården.

"Baaring lokalhistoriske jagt 2021". Jagten her starter ved mindesten og slutter ved mindesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce