Annonce
Børkop

Tag på biblioteket og lån et.....menneske

Børkop Bibliotek har mange bøger, som på billedet her, men på torsdag kan man låne ikke kun bøger, musik og film, men også en ildsjæl. Arkivfoto: Mads Hansen
Torsdag 30. maj kan man låne en ildsjæl på Børkop Bibliotek. Det er kunstforeningen Kunstskabet, der prøver det specielle udlån af.

Børkop: Torsdag 30. maj er det Kristi Himmelfartsdag, men det er også dagen, hvor man kan tage på Børkop Bibliotek og låne et menneske.

Jovist, der er stadig bøger, musik og andet godt, man kan låne, men lige den dag kan man også låne en ildsjæl. Ildsjælebibiblioteket kaldes det.

- Det er noget nyt, vi prøver af. Det er ikke os, der har opfundet tanken, men nu vil vi prøve det af i Børkop, for det er da en lidt sjov og pudsig idé, hvor mennesker mødes, og det måske kan føre noget nyt med sig. Det er jo det, der sker på et bibliotek. Her kan man få sin horisont udvidet, siger Vibeke Hedelund Hansen, der er formand for Kunstskabet.

Det er nemlig Kunstskabet, som står bag initiativet, og det skal ses som et arrangement, som sker i forbindelse med fernisering på kunstforeningens store Mølleudstilling, som også finder sted den dag på Markant, altså samme kulturhus, hvor også biblioteket har til huse.

Udstilling på Mølledagen

Kristi Himmelfartsdag, torsdag 30. maj, er der stor Mølledag ved Børkop Vandmølle, og det betyder, at der ligeledes er stor Mølledagsudstilling. Den finder dog ikke sted på vandmøllen, men længere oppe ad Møllestien, nemlig ved Markant.

Her vil cirka 30 kunstnere fra kunstforeningen Kunstskabet hver især udstille et værk. Derudover udstiller også Kunstskabets Billedskole for børn.

Udstillingen er åben Kr. Himmelfartsdag fra ferniseringen klokken 11.30 til klokken 16. Fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni er udstillingen åben fra klokken 11 til 16.

Gratis tilbud

Planen er, at man efter ferniseringen kan låne en ildsjæl.

- Tidsrummet, man låner en ildsjæl, aftales individuelt, og vi tilpasser det som nødvendigt. Alle udlån sker uden beregning, så det er helt gratis for dig at låne en formidabel ildsjæl, forklarer formanden for Kunstskabet.

Kunstskabet har fundet fem forskellige ildsjæle, som gerne vil tilbyde en stund sammen. Det kan være til en gåtur, en snak, et råd eller ny viden. Her sker mødet ikke mellem bog og læser eller lydbog og lytter. Her sker det mellem mennesker.

Fem ildsjæle

De fem ildsjæle er Anders Kjær, som vil vise, hvordan man klarer en hverdag som døv. Povl Tiedemann fra Ældresagen vil give et ældreråd.

Jørn Olsen har udgivet sin selvbiografi, og han hjælper gerne dig på vej med din historie. May Elisabeth Mertz vil vise lånerne den smukke tur på Møllestien.

Og formanden selv, Vibeke Hegelund, fortæller hvad en Bedste kan bruges til – og hvordan man måske kan finde en til dig.

- Bliver projektet taget godt imod, arbejder vi hen mod at udvide ildsjælsbiblioteket med flere nyheder på hylderne til næste udstilling, lyder det fra Vibeke Hedelund Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce