Annonce
Vejle

Tag Tour-testen: Er du til cykelhjelm eller vikingehjelm?

Brøler du som en cykelrytter eller som en viking? Find ud af det i Tour-testen: Er du til cykelhjelm eller vikingehjelm? Arkivfoto: Peter Dejong

Viking eller vandbærer. Cykelrytter eller søfarer. Her kan du blive klogere på, om du skal ud til vejen og heppe på Tour de France-feltet, når det suser forbi i 2021, eller om du i stedet skal tage på vikingetogt med et sværd i den ene hånd og et drikkehorn med mjød i den anden.

Vejle: Tour de France starter i København i 2021, og to dage efter går starten på etapen i Vejle. Her skal rytterne sendes ud på en 170 kilometer lang tur, der som noget af det første fører dem til Jelling, hvor gravhøje og runesten med sikkerhed får lidt tv-tid.

Ruten blev torsdag bekræftet i taler af både erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og siden kronprins Frederik, og Region Syddanmark har beskrevet det i en pressemeddelelse om de to etaper, der går gennem den syddanske region.

I Jelling bliver der rig mulighed for at vise vikingehistorien frem, og på Nationalmuseets oplevelsescenter Kongernes Jelling er de allerede begyndt at klappe i hænderne.

- Jellinghøjene vil gøre sig rigtig godt på sådan nogle optagelser. Der bliver et kæmpe rykind. Det er godt, vi har god tid til at bygge op og markedsføre, at vi nu er en Tour de France-destination, lyder det blandt andet fra museumschef Morten Teilmann-Jørgensen.

I den anledning kan du her blive klogere på, om du er mest til vikinger eller mest til cykelryttere.

Hvis det er førstnævnte, er Jelling helt sikkert et besøg værd, men søndag 4. juli 2021 vil være en dårlig dag at vælge.

Der skal man til gengæld kigge forbi, hvis man vil se på cykelryttere og mærke stemningen fra verdens tredjestørste sportsevent.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce