Annonce
Læserbrev

Tak fra præsterne

Læserbrev: Vi præster fra Grindsted har haft en del bisættelser og begravelser i den seneste tid. Ingen af dem har været covid19-relaterede, men risikoen for smittespredning har været til stede i kirken, som den er det alle andre steder.

Derfor er der landet over blevet indført begrænsninger på antallet af deltagere ved de kirkelige handlinger. Det er altså kun særligt inviterede, der må møde op.

Det er desuden nødvendigt, at man sidder på afstand af hinanden, og at man ikke giver hånd og kram. Særligt det sidste er benhårdt, for når man ser et menneske, man kender og holder af, være ked af det, fordi vedkommende har mistet en nærtstående, er det svært at undgå berøring.

Man vil så gerne give et kram, et venskabeligt klap på skulderen eller bare give hånd som tegn på sin medfølelse. Men man risikerer altså at gøre ondt værre. Ingen ved, om man selv er smittet og risikerer at videregive smitten ved at komme tæt på andre. Derfor skal man holde afstand og undgå berøring.

Vi vil gerne takke de involverede familier for den måde, de har tacklet de aktuelle begrænsninger på. Mange har valgt kun at gennemføre begravelsen/bisættelsen med de allernærmeste.

Det er i vores øjne en god måde at gribe det an, for hvis man gerne vil deltage, men er lidt utryg ved at møde op, kan det være rart, at andre træffer beslutningen for en.

Præsterne i Grindsted takker for pårørendes håndtering af begravelser. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra alle i Børkop og resten af Danmark

Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce