Annonce
Erhverv

Talentspejdere skal få udsatte unge til at tro på sig selv

23-årige Denice Kjærgård Schulz fra Vejle er en af de unge, som er med i kommunens projekt, hvor sårbare og udsatte unge skal udforske deres talenter. Hun har sammen med sin talentspejder Hanne Storm-Stender, indehaver af Hjertebageriet, sat fokus på vaner, kost og evner. Foto:Yilmaz Polat

Frivillige ledere og medarbejdere fra virksomheder i Vejle skal hjælpe unge, som har modgang i livet. Vejle Kommune har iværksat det nye projekt, som man håber på kan hjælpe de udsatte unge med at finde fodfæste.

Vejle: Der bliver sat lup på regler på arbejdspladsen, de unges kostvaner og evner, når udsatte unge ryger ind under vingerne på de frivillige medarbejdere og ledere, som har sagt ja til at deltage i Vejle Kommunes talentspejderprojekt.

Helt kogt ned handler projektet om at få de unge til at finde troen på sig selv og bryde dårlige vaner.

Det forklarer afsnitsleder i Jobcenter Vejle Annette Noer Baandrup. Og de frivillige fra virksomhederne i kommunen fungerer som de såkaldte talentspejdere - en rollemodel, der hjælper med at udfolde de unges talenter.

- De unge i projektet er typisk udfordret af psykiske eller sociale problemstillinger, og de er længere fra at kunne begynde på en uddannelse. Nogle af de unge har et misbrug, et lille netværk, og det kræver derfor en ekstra indsats for, at de kan gå i gang med en uddannelse, som de også kan gennemføre, siger hun.

Kommunen samarbejder med Landsforeningen Talentspejderne, der har sammensat programmet og fundet frivillige talentspejdere. De første otte unge begyndte på forløbet i foråret. I løbet af 2018 og 2019 skal 30-40 unge føres igennem projektet, der består af 24 individuelle møder med talentspejderen, fordelt over et halvt år.

Talentspejdere

Programmet løber i to år og er støttet af A.P. Møller Fonden. Vejle Kommune har en udgift på 500 kroner per ung, som deltager.Det er primært ledige unge, som er med i projektet i Vejle. Men jobcentret samarbejder også med uddannelsesvejledere på folkeskolerne, så de også kan tilbyde programmet til skoletrætte unge.

Talentspejderne er frivillige og fungerer som coach, mentor og kontaktperson for den unge.

De første unge afslutter deres seks måneders forløb sidst i oktober.

Et ekstra skub

Møderne med talentspejderen er meget struktureret og kommer vidt omkring - om alt fra kostvaner til personlige problemstillinger.

- Forløbet skal gerne hjælpe de unge med at finde ud, hvad de egentlig kan, trods deres udfordringer. Det skal også sætte fokus på vanerne, som kan være uhensigtsmæssige i forhold til at begynde på en uddannelse. Vi ved godt, at vaner kan være svære at bryde, men vi håber, det hjælper, når det er en frivillig mentor udefra, som giver et skub, siger hun.

Jobcentret samarbejder med uddannelsesvejledere, der også kan henvise unge til programmet. Projektet begyndte i foråret og er støttet af A. P. Møller Fonden. Vejle Kommune har en engangsudgift på 500 kroner per deltager. Det er op til de unge selv, om de ønsker at deltage.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce