Annonce
Vejle

Talknuserne på Rosborg mangler ekstra hænder

Frank Achmann (til venstre) og Alexander Bolvig er lige nu de to eneste talknusere, der hjælper eleverne i Matematikcenters ugentlige lektiecafé på Rosborg Gymnasium. Interessen for en hjælpende hånd til matematikken er dog så stor, at der er brug for flere frivillige. Privatfoto: Frank Achmann

Der er stor interesse for at få en hjælpende hånd med blækregningen, men kun akkurat undervisere nok til, at man kan følge med. Sådan lyder meldingen fra Matematikcenters lektiecafé på Rosborg, der yder tal-assistance for folkeskolens ældste og studerende på ungdomsuddannelserne.

Annonce

Vejle: Når klokken har ringet ud fra sidste time, er der fortsat stor interesse for ekstra hjælp til matematikken. I Vejle endda så stor, at lektiecaféen, der holder til på Rosborg Gymnasium, kan bryste sig af at være den største i landet blandt alle dem, non-profit organisationen Matematikcenter arrangerer.

Drivkraften bag matematikcaféen, som har åbent én gang om ugen, er matematikhjælperne Alexander Bolvig Lund og Franck Aachmann. Ifølge sidstnævnte mærker man i øjeblikket presset, da tilstrømningen til caféen er stor.

- Det er også for folkeskolen og øvrige ungdomsuddannelser, men lokalerne på Rosborg betyder, at størstedelen af eleverne er gymnasiestuderende. Det er mere tidskrævende - også selvom vi yder hjælp til selvhjælp, siger Franck Aachmann.

Han fortæller, at de to talknusere har vi brug for flere hjælpere, hvis vi skal kunne håndtere en større kapacitet, som er målet på sigt.

Matematikcenter er en non-profit organisation, der tilbyder gratis lektiehjælp til alle elever i folkeskolens ældste klasser og på de erhvervsrettede og gymnasiale uddannelser. Målsætningen er at højne forståelsen af matematiske problemstillinger og inspirere til videre uddannelse.

Lige nu har organisationen 16 lektiecaféer på landsplan, en online lektiecafé kaldet Webmatlive og hjemmesiden Webmatematik.dk, der havde 4,8 millioner besøgende i 2018.

Matematikcaféen på Rosborg er åben hver mandag fra klokken 15.15 til 17.15.

Det er også for folkeskolen og øvrige ungdomsuddanelser, men lokalerne på Rosborg betyder, at størstedelen af eleverne er gymnasiestuderende. Det er mere tidskrævende - også selvom vi yder hjælp til selvhjælp.

Franck Aachmann, koordinator hos Matematikcenter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Interesse for nye Vinding-boliger overgås kun af studieboliger i København

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce