Annonce
Kultur

Talstærkt besøg til kor-koncert i Brande Kirke

For de yngste medlemmer af kirkekoret var der tale om den første julekoncert – sidste års julekoncert måtte aflyses på grund af de daværende corona-restriktioner. Foto: Mikael Lund
Julekoncert med tre kor samlet til stemningsfyldt koncert med både sange og oplæsning.

Brande: Publikum var mødt talstærkt frem, da kirkekoret, vokalensemblet og Brande Folkekor efter sidste års corona-aflysning torsdag igen afholdt julekoncert i Brande Kirke.

Skabelonen var den samme som ved de foregående julekoncerter, men ved orglet – og kortvarigt ved klaveret – var der blevet plads til en debutant: For Brande Kirkes 2. organist, Eunjin Ko Dey, var der tale om den første julekoncert, og hun efterlod ingen tvivl om, at tangenterne er i særdeles kompetente hænder, skulle Irma Andersen på et tidspunkt vælge at trappe ned eller stoppe.

I stedet kunne korlederen koncentrere sig om at dirigere først kirkekoret, dernæst vokalensemblet og til slut Brande Folkekor, som med 35 sangere fyldte godt op i koret foran alteret og prædikestolen.

Annonce
Brande Folkekor spænder vidt – også aldersmæssigt. Koret har 35 sangere. Foto: Mikael Lund

Det hele blev indledt med en intro – et helt lille julemedley – fremført af Eunjin Ko Dey og en fællessang, ”Blomstre som en rosengård”, hvorefter kirkekoret tog over med deres smukke, lyse stemmer.

Da de med en god håndfuld julesalmer for alvor havde fået inviteret juleglæden indenfor, tog vokalensemblet over med nogle lidt mere komplicerede arrangementer, inden de fik selskab af resten af Folkekoret.

Ingen julehygge i Sognegården

De sluttede ganske verdsligt af med at synge ”Juletræet med sin pynt”, inden kor og publikum i fællesskab satte et effektfuldt punktum med ”Dejlig er jorden” krydret med kirkekorets vidunderlige overstemme. Ind imellem supplerede Arne Holst-Larsen med oplæsning af korte Johannes Møllehave-tekster/citater, som var med til at sætte lidt perspektiv på tingene.

Så der var al mulig grund til at tilslutte sig menighedsrådsformand Eigil Jessen Hansens afsluttende tak til korene, dirigenten og organisten for endnu en flot julekoncert, der med godt to uger til jul sørgede for at få folk i den rette julestemning – det har vi brug for, konstaterede formanden, ikke mindre i denne corona-tid.

Netop corona-restriktionerne havde i øvrigt fået menighedsrådet til at aflyse den planlagte, efterfølgende julehygge i Sognegården, så helt som den plejer, blev julekoncerten trods alt ikke – men gennemført, det blev den.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce