Annoncørbetalt indhold

Tamponer for nybegyndere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der findes mange muligheder, når man skal vælge et produkt i forbindelse med ens menstruation. Man kan blandt andet vælge at benytte sig af tamponer, som man kan kombinere dem med bind. Uanset hvad man vælger, så skal man gøre det, som man føler er mest behageligt. Dog kan der opstå nye spørgsmål i forbindelse med brugen af en tampon, især hvis det er ens første gang. Hos luxplus.dk kan man finde et bredt udvalg af tamponer, og hvis dette lyder som noget for dig, kan du med fordel læse videre og blive klogere på, hvordan man bruger en tampon.


Annonce

Hvad gør en tampon?

Tamponen benyttes til at absorbere menstruationsblodet fra ens vagina. Der er ingen ubehagelig lugt eller følelse, når man benytter sig af en tampon, som skyldes, at menstruationsblodet bliver absorberet. Dog kan det være skræmmende at benytte en tampon for første gang, da det kan være indviklet at lære at opsætte den. Det kan derfor godt kræve nogle forsøg, inden det lykkes. Når først man har fundet ens skedeåbning og sat tamponen i den rigtige position, så vil den glide ind nemt og smertefrit. Tamponer kommer med en snor. Den skal hjælpe én med at fjerne tamponen igen. Det eneste, som man skal gøre, er at tage fat i snoren, og så vil den glide ud. Oplever man vanskeligheder med at fjerne en tampon, så skal man forsøge at slappe af i musklerne, da det kan skyldes spændinger.


Hvilken størrelse skal man bruge?

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvilken størrelse tampon, man bør bruge. Kvinder der har født vil ofte bruge en større størrelse, mens unge kvinder ofte vælger at bruge en mindre tampon. Der findes en lang række tamponer, som hver især kommer med forskellige sugeevner afhængigt af, hvor kraftigt man bløder. Et god trick, til at vide om man har den rigtige sugeevne, er, at hvis tamponen er gennemvædet på mindre end fire timer, så bør man vælge en mere absorberende tampon. Er ens tampon derimod ikke gennemvædet efter otte timer og ikke let at fjerne, så bør man prøve en tampon med en mindre sugeevne.


Hvor tit skal den skiftes?

Når man begynder at benytte tamponer, så vil man også langsomt begynde at vide, hvor ofte tamponen skal skiftes, før den lækker. Et tip er at skifte ens tampon efter fire eller otte timer, dog afhænger det af ens behov. Lad aldrig en tampon sidde mere end otte timer, da dette kan forårsage infektion.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.