Annonce
Vejle

Tandplejer i Vejle har fået en idé: Få gode råd om tandproblemer via pc'en

Tandplejer Camilla Juel Nielsen fra Godt Smil-klinikken på Horsensvej har fået idéen til videokonsultationerne, som blev lanceret fredag. Foto: Godt Smil
Tandlægeklinikken Godt Smil tilbyder som de første tandlæger en gratis videokonsultation under corona-nedlukningen.

Vejle: Som de første tandlæger i Danmark tilbyder kæden Godt Smil nu gratis videokonsultationer.

Som tidligere omtalt har mange tandlæger oplevet, at patienterne ikke kontakter tandlægen, selvom de har smerter eller løse tænder, fordi de tror, at klinikkerne er helt lukkede som følge af coronakrisen.

Men selvom man sagtens kan ringe og få en aktuttid, findes der andre grupper, som ikke lige kan møde op.

- Vi har patienter med smerter eller andre problemer med tænderne, der måske har brug for at blive tilset af tandfagligt personale. Patienter, der enten ikke må eller kan møde op hos tandlægen. Det kan være, fordi de er i karantæne eller måske er i tvivl om, hvorvidt deres problem er så kritisk, at de behøver behandling. De patienter vil vi gerne hjælpe ved at tilbyde en gratis videokonsultation, fortæller administrerende direktør Anders Bjergegaard fra tandlægekæden Godt Smil, der har 26 klinikker rundt om i Danmark.

Annonce

Man starter med en tidsbestilling

Det er tandplejer Camilla Juel Nielsen fra Godt Smil på Horsensvej i Vejle, der har fået idéen til videokonsultationerne.

- Vi kan naturligvis ikke kurere en tandpine via en videokonference. Men vi kan hjælpe patienter, der har smerter eller andre gener med at afgøre, om de bør gå til tandlægen nu, eller om det kan vente, fortæller Camilla Juel Nielsen.

Hun bliver selv en af de medarbejdere, patienterne kommer til at tale med. Tilbuddet gik i luften fredag klokken 13, og man læse mere om åbningstiderne på kædens hjemmeside.

- Vi håber naturligvis at kunne hjælpe en række patienter, men vi gør det også for at kunne aflaste det øvrige sundhedsvæsen. Det er et af de bidrag, vi kan yde til samfundet og borgerne i denne tid, tilføjer direktør Anders Bjergegaard.

Rent praktisk booker patienten en tid til konsultation ved at ringe til Godt Smil-klinikken eller gå ind på Godt Smils hjemmeside. Patienten bliver så ringet op til den aftalte tid og får tilsendt en sms-besked med et link, der starter videosamtalen.

Det hele er krypteret

- Vi har prøvet at gøre det enkelt. Patienten skal hverken downloade en app eller et særligt program, men skal alene bruge sin egen telefon, fortæller IT-chef Jeppe Bak fra Godt Smil.

Han tilføjer, at patienterne kan være helt trygge ved, at deres personlige oplysninger er sikrede da videokonsultationerne foregår via en sikker forbindelse, som ifølge IT-chefen er samme system som sundhedsvæsen, alarmcentraler og politiet benytter.

Forbindelsen er krypteret og sikker, så eventuelt personlige oplysninger forbliver mellem patient og den tandfaglige medarbejder.

- Det bliver en spændende opgave for mig fagligt at arbejde med videokonsultationer, siger idékvinden Camilla Juel Nielsen.

- Det giver naturligvis nogle udfordringer, at man ikke har patienten i stolen. Men jeg tror, vi kan gøre en forskel og er vores erfaringer positive, tænker jeg, vi skal fortsætte med videokonsultationer også efter tiden med coronavirus, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hjernehold holder sammen

Annonce