Annonce
Give

Tarteleteventyret stikker helt af: Nu har kroen solgt 12 ton tarteletfyld

Lasse Lindberg, der er masterchef på Diagonalkroen Give, nærmets døgnproducerer tarteletfyld for tiden, efter medierne skrev om det første tarteleteventyr. Samtidig er der også godt gang i salget af frisk fisk. Foto: Jim Hoff
Efter medierne har sat gaflen i fortællingen om tarteleteventyret på Diagonalkroen i Give er det gået helt agurk: Chefkok Lasse Lindberg må flytte produktionen til et større produktionskøkken og går nu landsdækkende med salg af tarteletfyld.

GIVE: Først var det Give Avis-online, så var det Vejle Amts Folkeblad, dernæst var det TV 2, der berettede om det bemærkelsesværdige tarteleteventyr på Diagonalkroen, hvor Lasse Lindberg fra Lindberg Dining på blot en uge sprøjtede hele to ton tarteletfyld ud til det sultne godtfolk på Give-egnen.

Torsdag aften røg denne nyhed på TV 2 i bedste sendetid, og så gik det lige pludselig om muligt endnu stærkere.

Den velsmagende nyhed fik elektronisk trav i æteren i en grad, så folk fra hele landet ringede til Lasse Lindberg for at bestille tarteletfyld og dermed blive en del af den fantastiske historie med gastronomiske overtoner, som der skrives i disse dage på Diagonalkroen i Give.

Annonce

Kunder fra Tønder og København

Sagt med en lille journalistisk stramning, så fylder Lasse Lindbergs nu legendariske tarteletfyld mere på egnen rent mediemæssigt end både hedengangne mink og den ellers verdensomspændende corona. Og det er lidt af en præstation i en tid, hvor dårlige nyheder clickbaiter noget mere end de gode af slagsen.

- 50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld. Jeg havde en herre fra København, der spurgte, om jeg ikke kunne sende tre bøtter med tarteletfyld. Der var et ægtepar fra Tønder, der ville komme til Give og hente tarteletfyld - og sådan blev det ved, lyder det fra en rødkindet, bredt smilende og lettere forpustet Lasse Lindberg.

Efterspørgslen eksploderede så meget hen over få timer, at den nu uofficielle danmarksmester i tarteletfyld måtte bestille 3000 liter mælk hjem, fem paller med kyllingebryst, seks paller aspargessnitter og 100 kilo salt.

Annonce

Kroens køkken alt for lille

Og ikke nok med det. Give, kroens nybyggede køkkenfaciliteter i hvert fald, blev simpelthen for lille til denne nye produktion, der ender med at generere godt 10 ton tarteletfyld til udlevering torsdag den 19. november.


50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld

Lasse Lindberg, indehaver Lindberg Dining


Derfor har Lasse Lindberg lejet og flyttet produktionen til et stort industrikøkken, der med 600 liters gryder er gearet til opgaven, samt en kølebil med lift til at fragte varerne til kroen.

- Jeg har lejet mig ind i gode lokaler, hvor jeg en uge frem sammen med mine uddannede kokke laver tarteletfyld. Det er de samme råvarer, og det er de samme kokke, der sammen med mig laver tarteletfyldet. Vi er så klar i Give på torsdag, hvor vi laver drive in, hvor folk kan afhente deres tarteletfyld. Og mon ikke der kommer i omegnen af 1000 mennesker, konstaterer Lasse Lindberg.

Det ligner en tidlig og sjælden trafikprop i Give denne tartelettorsdag.

Annonce

Omsætter for 450.000 i ren tarteletfyld

Ingen tvivl om at de god kokke nu i den grad skal smøge ærmerne op de næste dage, og det er de også klar til. Men Lasse Lindberg understreger, at selv om det vælter ind med ordrer, så kommer det ikke til at ske, at man går på kompromis med kvaliteten. Og det kommer heller ikke til at ske, at man siger ja tak til ordrer, hvis man ikke har tid og mandskab til at lave det kvalitetsprodukt, som man kan stå på mål for.

- Derudover har vi jo stadigvæk en restaurant, der skal passes i det daglige, men heldigvis har jeg nok en tre-fire bogstaver af det der ADHD, så der er krudt nok på tanken til at overkomme det hele, konstaterer Lasse Lindberg med et stort smil, der signalerer både stolthed og glæde over, at han i den grad har ramt plet med sit legendariske tartelettiltag.

Og når det regner på præsten, så drypper det også på degnen. Det her tiltag har nemlig ikke kun sat Give og Diagonalkroen på danmarkskortet; det har også givet en rigtig velgørende vitaminindsprøjtning til en bundlinje, der ellers nok har fået ridser i lakken efter den seneste coronanedlukning af fester og selskaber.

- Når vi rammer torsdag og den sidste kunde har fået sin bøtte med tarteletfyld, har vi omsat for 450.000 kroner - bare i ren salg af tarteletfyld. Det er på alle måder mindst ligeså godt, som hvis vi havde haft fester og selskaber. Så jeg er 'rimelig godt tilfreds' med, at jeg med det her tiltag har knækket koden i forhold til den nedgang coronaen har betydet, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Landsdækkende salg af tarteletfyld 1. december

Udover at tæppebombe det meste af landet med lækkert tarteletfyld har Lasse Lindberg også gang i et helt forrygende salg af frisk fisk. Her omsatte han fredag den 13.11, af alle dage,  for 75.000 kroner - og der er to uger tilbage med fiskesalget også.

Og så en lille sjov dessert at gå hjem på: Selv om den gode masterchef har banket nu op mod hvad svarer til 90.000 tarteletter ud over rampen, så har han endnu ikke selv spist en eneste tartelet.

- Jeg har da smagt sovsen til, men har ikke haft tid og ro til at spise en tartelet endnu, når den kommercielt kreative kok lige at sige, inden der råbes efter ham ude fra køkkenet.

Fiskemanden fra Skagen Frisk er kommet - og så skal der mellem bjerge af bøtter med tarteletfyld ellers bankes rødspætter, laks, rejer og kuller hen over disken til den lange række af ventende fiskeglade kunder.

Lasse Lindberg har taget konsekvensen af dette fantastiske tarteleteventyr og den tæt på vanvittige efterspørgsel og har besluttet, at han pr. 1. december bliver hele Danmarks tarteletfyldsleverandør. Fra og med denne dag modtager han bestillinger fra hele landet og leverer tarteletfyldet direkte til døren, hvis det ønskes.

Der produceres hver onsdag, og så er der salg og afsendelse her torsdag. Logistikken med bestillinger kommer til at foregå på www.tarteletfyld.dk og på Lindberg Dinings Facebookside.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce