Give: Danskernes trang og lyst til tarteletfyld kender fortsat ingen grænser.
Lejen af et større køkken, en hel uge til at producere og måske et lille fald i interessen skulle gøre, at markedet for folk, der ville købe køkkenchef Lasse Lindberg og Diagonalkroens tarteletfyld, kunne mættes.
Sådan gik det bare ikke, kunne kroen konstatere torsdag, hvor udleveringen af den seneste uges bestillinger fandt sted.
Allerede klokken 6.45 tog de første opstilling på Torvet i Give, og klokken 15 var der udleveret 14 ton. På forhånd havde Lasse Lindberg regnet sig frem til, at der var solgt ni ton.
Bestillinger på flere forskellige Facebook-sider og under avisartikler har betydet, at det har været en umulig opgave at danne sig et retvisende billede over den reelle efterspørgsel, fortæller Diagonalkroens ejer, Henrik Henriksen.
- Succesen er blevet for stor til lille Give Kro, konstaterede han.
- Lasse har ringet til alle kokke, han kender, for at få dem til at hjælpe, siger Henrik Henriksen.
Imens måtte Lasse Lindberg skrive ud til de tarteletglade kunder.
- Det kommet ærlig talt bag på os, hvor meget efterspørgsel, der er, og det oprindelige opslag havde den kæmpe fejl, at vi skrev, at man ikke fik en bekræftelse. Derfor kunne vi ikke styre efterspørgslen, som vi burde, skrev han på Facebook torsdag eftermiddag.
Under opslaget udtrykker flere utilfredshed med, at de måtte vente og køre forgæves fra Diagonalkroen uden tarteletfyld. Andre roser Lasse Lindberg for hans initiativ og ærlighed.
Kunder fra Herning og Bække
På Torvet stod folk i to lange køer. Den ene langs Diagonalkroen, mens den anden snoede sig i en halvcirkel rundt på Torvet. Mange kunne få udleveret det ønskede antal bøtter, men omkring klokken 15.30 var der ikke flere bøtter at udlevere. Dog blev der de kommende timer løbende leveret flere fra det lejede storkøkken.
Henrik Henriksen, DiagonalkroenSuccesen er blevet for stor til lille Give Kro.
Tålmodighed og alternative løsninger måtte tages i brug for at gøre flest muligt tilfredse. Kollegaerne Palle Sørensen og Nicklas Villebro havde taget turen fra Herning til Give efter arbejde for at hente tarteletfyld. De måtte køre tomhændet derfra, men kunne efter aftale få det bestilte tarteletfyld senere på dagen. De havde i alt bestilt otte bøtter tarteletfyld.
- Jeg hørte om det i TV og syntes, det var en god ide. Det er jo god, dansk mad, siger Palle Sørensen.
Også Pia Christensen og hendes mor Inga Byriel fra Bække var blandt de tarteletglade kunder, der gerne ventede på den populære ret.
- Tarteletter smager jo bare godt. Det er en traditionel, dansk ret, og prisen er fin, siger Pia Christensen.
Tidligere har Lasse Lindberg fortalt, at salg af 12 ton tarteletfyld ville give en forventet omsætning på 450.000 kroner. Ifølge den prissætning svarer det til, at der bare i løbet af de første otte timer torsdag blev omsat for over en halv million kroner.