Annonce
Give

Tarteletmiraklet på Diagonalkroen: Solgte to ton tarteletfyld på en uge

Lasse Lindberg har i disse dage rygende travlt med at lave tarteletfyld. Han har på en uge solgt i omegnen af to ton af denne danske nationalspise. Foto: Jim Hoff
Fester og selskaber er der lukket ned for, så hvordan skaber man så en omsætning ud over den sædvanlige restaurantdrift? Svaret er lige så enkelt, som det er genialt: Man laver da bare tarteletfyld ad libitum til folket.

Give: Restaurationsbranchen er grundet covid-19 og de følgende forbud, påbud og restriktioner tæt på at være slået tilbage til nul. Fester, selskaber og større arrangementer er lagt i fryseren, så hvordan er det så lige, man holder gang i hjulene?

Jo, det handler dels om fortsat at sætte sine kompetencer i spil og ikke mindst at tænke lidt kækt ud af boksen.

Denne kampvilje og kreative tilgang er i bund og grund essensen af det tiltag, som den lokale masterchef Lasse Lindberg søsatte i sidste uge, hvor han fik den idé at lave tarteletfyld, som han solgte til det sultne godtfolk i Give og omegn. Mormormad, når det er bedst, ganske enkelt.

Annonce

300 kilo revet væk på 50 minutter

At danskerne har en udpræget svaghed for netop tarteletter med dertil hørende hønsekødsfyld, er næppe en statshemmelighed, og projektet fik da også voldsom medvind på cykelstien allerede fra starten.

- Vi lancerede vores tilbud om tarteletfyld som et "ja-tak-tilbud" på Facebook midt i sidste uge, hvor folk selv skal afhente det her på kroen. Efter blot 50 minutter måtte vi simpelthen stoppe tilbuddet. Det gik helt amok. Der var bestilt 300 kilo på under en time, og vi havde simpelthen ikke flere råvarer, fortæller Lasse Lindberg.


Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Det betyder jo, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge.

Lasse Lindberg, Lindberg Dining


Han fik bestilt flere råvarer hjem, så der kunne laves yderligere 80 treliters bøtter med tarteletfyld, svarende til 250 kilo. Dermed kunne kroen alt i alt sende 600 liter tarteletfyld ud af døren - svarende til cirka 200 treliters-bøtter.

Annonce

16-17.000 tarteletter ud af huset på en uge

Så troede Lasse Lindberg egentlig, at markedet var mættet, om man så må sige. Men nej. Dette var blot starten på en tartelethunger, der åbenbart bredte sig som en epidemi på Give-egnen.

- Vi blev ved med at få henvendelser. Både fra folk, der havde købt første gang, og som gerne ville have en ny omgang, og fra nye kunder, der også ville med på vognen. Vi er nu nået op på 412 nye bestillinger af trekilos-bøtter med tarteletfyld, så jeg måtte have godt fat i mine leverandører igen, og så skal der ellers bare laves tarteletfyld 24-7 de næste par dage, lyder det fra en ved tanken om det forestående bjerg af en arbejdsopgave pænt forpustet og dog storsmilende Lasse Lindberg.

Med de nye bestillinger på blokken når man altså op i nærheden af to ton solgt - og hjemmelavet i det nye køkken - tarteletfyld, der skal ud og gøre godt i en masse lokale maver.

- Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig. Omregnet betyder det jo, hvis vi forudsætter, at hver trekilos-bøtte giver 25 tarteletter, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge - og det er kun fyldet. Skallerne skal folk selv købe ved bageren eller i brugsen. Det er da helt vildt, konstaterer den driftige kok, mens telefonen ringer med besked om, at der er en sending aspargessnitter på vej.

Annonce

Frisk på frisk fisk fra Skagen Frisk?

Tilbuddet om køb af tarteletfyld gælder ugen ud, men hvis efterspørgslen fortsætter, så er Lasse klar til en ny runde.

Han har dog rodet sig ind i en ny plan B, idet han har lavet en aftale med Skagen Frisk, en lokal fiskehandler fra det nordjyske.

- De næste tre uger kan man afhente frisk nyfanget fisk her på kroen. Jeg kender personligt Jan Nielsen fra Skagen Frisk, og da han p.t. ikke kan afsætte sine varer i det nordjyske på grund af corona/mink-krisen, hjælper jeg ham med at aftage nogle fisk lige fra laks, muslinger, rejer og til rødspætter. Også her er ordrerne begyndt at vælte ind, fortæller Lasse Lindberg.

Alt dette er på spil alt imens, der også lige skal gøres klar til mortensaften, hvor der er stemplet 120 kuverter ind på ordreblokken.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Person kastet ud af bilen i ulykke: Kørt til Odense med politieskorte

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce