Annonce
Vejle

Tatovør er blevet registreret: Men han er fortsat meldt til politiet

Sikkerhedsstyrelsen fastholder sin politianmeldelse mod indehaveren af Los Hermanos Tattoo, Simon Elmkies, selv om han nu er registreret. Foto: Claus Skovholm.
Selv om indehaveren af Los Hermanos Tattoo, Simon Elmkies, nu er blevet registreret som tatovør hos Sikkerhedsstyrelsen, fastholder styrelsen sin politianmeldelse. De to sager har intet med hinanden at gøre, lyder det fra styrelsen.

Vejle: Indehaveren af Los Hermanos Tattoo, Simon Elmkies, er fortsat politianmeldt. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen til Vejle Amts Folkeblad, selv om den vejlensiske tatovør nu har ladet sig registrere hos styrelsen.

Som nævnt i avisen tirsdag er Vejle-tatovøren blevet politianmeldt, fordi han ikke har levet op til en ny lov på tatoveringsområdet.

Loven trådte i kraft i 2018, og i den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skulle være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen senest 1. januar 2019.

Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

- Det er korrekt, at Simon Elmkies har ladet sig registrere. Men det ændrer ikke ved, at vi mener, at han har drevet en tatovørforretning, der ikke var registreret fra den 1. januar, til han registrerede sig i august, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Hun slår derfor fast, at politianmeldelsen mod den vejlensiske tatovør fastholdes, medmindre politiet vurderer, at sagen skal henlægges. Sigtes Vejle-tatovøren af politiet, er det op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale mod Simon Elmkies.

Annonce

De står i registreret

Siden 1. januar 2019 har alle tatovører og tatoveringssteder haft pligt til at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen.

Følgende tatoveringssteder i postnummer 7100 har meldt sig og er dermed underlagt Sikkerhedsstyrelsen tilsyn. Kontrollen sikrer blandt andet, at der er god hygiejne hos tatovøren.

  • Iron & Ink Tattoo Studios ApS, Torvegade 17, 2. sal
  • Fat Boys Tattoo Studio, Nørregade 75
  • Syndicate Tattoo ApS, Enggaardsvej 8
  • Los Hermanos Tattoo v/Simon Elmkies, Grønnegade 47, 2
  • Stigmatized Art Studio ApS, Grejsdalsvej 230

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til, at man anmelder tatovører, der ikke har registreret sig. Det gøres anonymt via styrelsens hjemmeside, hvor man også kan indberette mistanke om ulovligt salg af alkohol og cigaretter til mindreårige.

Kilde: www.sik.dk

Lukket i Vestergade

Som omtalt i tirsdag lukkede Simon Elmkies sin tatovørforretning i Vestergade tilbage i januar. Styrelsen har dog bemærket, at Simon Elmkies blandt andet via sin Facebook-side fortsat er aktiv som tatovør.

Tatovørforretningen har i dag adresse i Torvegade 47 i Vejle, og Simon Elmkies har nu ladet sig registrere.

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører landet over registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

- Det er en kæmpe hjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med, siger Søren Muff.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er Los Hermanos Tattoo den eneste Vejle-tatovørforretning, der er politianmeldt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce