Annonce
Kultur

Teaterfolk jubler: Hurra, vi har underskud

Kasserer Jørn Sander præsenterede Vejleegnens Teaterforenings regnskab på generalforsamlingen tirsdag aften. Foreningens mål er et årligt nul-resultat, og det nærmer man sig - med udsving. Privatfoto
Vejleegnens Teaterforening er banebryder, når det gælder om at få nye grupper og unge i teateret. Det koster - og foreningen vil bruge et nyt navn.

Vejle: Det er ikke helt almindeligt at udtrykke glæde over et underskud. Men der er tilfredshed med lige netop den situation i Vejleegnens Teaterforening, der havde generalforsamling tirsdag aften.

"I stedet for forventet minus på 122.000 kroner slap foreningen med et underskud på 28.756 kroner. Hovedårsagen er, at der er solgt 1000 flere billetter end i foregående sæson. Når det ikke blev til et overskud, har det en positiv forklaring -nemlig den lavere pris til børn og unge, hvor billetsalget nåede helt op på 3.200, en fremgang på 60 procent i forhold til foregående sæson," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Annonce
Vi har rådført os med flere professionelle medie- og kommunikationsfolk, og de er enige om, at både ”forening” og faktisk også endelsen ”-egnens” skaber en forvirring og sorterer noget publikum fra, som simpelthen ikke opfatter, at vores produkt er professionelle og dybt vedkommende teateroplevelser for publikum i alle aldre. Derfor vil vi fra næste sæson at markedsføre os under navnet TeaterVejle.

Bodil Dittmer

Fat i de unge

Netop successen med at få tag i de unge har vakt opmærksomhed

- Vi havde i begyndelsen af sæsonen besøg af bestyrelsen fra Randers Teaterforening. Den ville vide, hvordan vi samarbejdede med Kolding og Fredericia om operaerne, da man i Randers ville forsøge noget lignende med nærliggende byer. Gæsterne ville også gerne tale om vores unge-gruppe. To af de unge var til stede og kunne fortælle, hvordan UngtTeater Vejle fungerer. Randers Teaterforening ville forsøge at etablere noget lignende, sagde formand Bodil Dittmer i sin beretning.

Også på hjemmefronten får arbejdet med at udbrede interessen for teater følger i form af nyt navn og logo.

Udadtil vil Vejleegnens Teaterforening fremover bruge betegnelsen TeaterVejle. Ord som "egnens" og "forening" forvirrer nemlig folk og lyder ikke smart nok! Om baggrunden siger Bodil Dittmer:

Frastødende ord

- I forhold til mange andre teaterforeninger har vi de seneste år haft succes med at vende den negative udvikling i billetsalget og øge antallet af abonnenter en smule. Men det bliver sværere og sværere - og dyrere og dyrere - at gøre os synlige, især over for det nye publikum, som hvert år er afgørende for at fastholde den gode udvikling. Som forening skal vi fortsat hedde Vejleegnens Teaterforening og fortsat også være hele egnens forening. Men for især et nyt, yngre publikum, er vores navn og hjemmesideadresse en barriere.

- Hvis man bare gerne vil i teatret og se noget godt, behøver man jo - i hvert fald til at begynde med - ikke at forstå, hvad en teaterforening er. Vi har rådført os med flere professionelle medie- og kommunikationsfolk, og de er enige om, at både ”forening” og faktisk også endelsen ”-egnens” skaber en forvirring og sorterer noget publikum fra, som simpelthen ikke opfatter, at vores produkt er professionelle og dybt vedkommende teateroplevelser for publikum i alle aldre. Derfor vil vi fra næste sæson at markedsføre os under navnet TeaterVejle, siger Bodil Dittmer.

Ved generalforsamlingen i Vejle Teaterforening tirsdag aften blev Marika Sabroe valgt som ny suppleant til bestyrelsen. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
VB

Montiels lynscoring sendte VB på sejrskurs

Annonce